3x sporten op hoogte

Dat een dak voor meer gebruikt kan worden wist je vast al, maar wist je dat je ook heel goed kunt sporten op hoogte? Tijdens de Dakendagen kun je schaken, dammen en voetballen op het dak én kun je naar grote hoogte wandelen met de Pelgrimstocht.

Schaken & dammen

Op de route Stad met een Hart kom je op het dakterras van de Kruispleinflat een schaak- en damtoernooi voor jonge meiden tegen. Op zaterdag is er alleen schaken, op zondag wordt er ook gedamd (jeugd en volwassenen). Geïnspireerd door deze jonge talenten? Dan kun je zelf ook een potje schaken of dammen op het dak.

Pleintjesvoetbal

Tijdens de Dakendagen wordt er op het dak van de Jan Prinsschool gevoetbald. We werken samen met Verenigde Straten, een organisatie die in heel Rotterdam pleintjesvoetbal organiseert. Voetballiefhebbers kunnen zelf ook een balletje trappen en deelnemen aan het toernooi op het dak.

Pelgrimstocht

De grootste fysieke uitdaging van de Rotterdamse Dakendagen is dit jaar weer terug! Is afzien voor jou geen probleem? Of ben je soms op zoek naar bezinning tijdens een fikse wandeltocht naar grote hoogte? Vergeet de Dolomieten, beklim de Delftse Poort! 40 verdiepingen maar, dat red je wel.