5x muziek op het dak

Bij deze tours, routes en specials word je muzikaal verrast op hoogte.

Zuid langs het water

Za 3 & Zo 4 juni | Zuid
Al wandelend kom je op deze route langs de daken van Las Palmas, Groene Kaap en Maassilo. Op die laatste stap je in een muzikaal experiment van De Nieuwe Lichting i.s.m RAUW festival. Er worden samples opgenomen en nieuw materiaal geschreven. Op zaterdag speelt Brintex Collective op het dak en op zondag Beau Zwart en zijn Fam.

dakmuziek bij new grounds

Za 3 & Zo 4 juni | West | Gratis
New Grounds, podium voor nieuw talent, is gevestigd in een klassiek schoolgebouw aan de ’s Gravendijkwal. Op zaterdag 3 juni speelt Omar Ka Acoustic Duo een set op het dak en op zondag 4 juni luister je naar de elektronische soundscapes van FLiNK.

Blaak tot Binnenrotte

Za 3 & Zo 4 juni | Rotterdam Centrum
Op deze wandelroute langs de daken van Jan Prins-school, De Heuvel en KvK ontdek je o.a. muziek op het dak. In samenwerking met Levels neemt De Nieuwe Lichting op de Kamer van Koophandel live rap-sessies op en val je binnen bij de opnames van video’s.


Uncanny valley

Vr 2 & Za 3 Juni | Rotterdam Centrum

Deze muziektheatervoorstelling op het dak van Hofplein parking gaat over micro-activisme. Verwacht improvisaties en hartverwarmende lofliederen van Monteverdi en tijdgenoten, uitgevoerd in een uitzonderlijke muzikale samenstelling: sopraan, luit en saxofoon.

Once upon a Roof

Do 1 & Vr 2 juni | Rotterdam Centrum
Bovenop de Kruispleinflat neemt Sophie Stravens je mee in haar theatrale beleving over verblijven op het dak. Met behulp van prachtige liedjes en pakkende monologen gaat ze in op vragen als wat is de waarde van het dak? Hoe maken we de ruimte en hoogte die daken bieden inclusief en toegankelijk? En als we dat goed doen, slaan we dan een brug tussen de straat en het penthouse?