6x met de lift naar het dak

Helaas zijn veel daken, vanwege smalle deuren, kleine trappetjes en opstapjes, niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Maar, gelukkig kun je bij deze zes daken wel op dakbezoek als je rolstoelgebruiker bent of slecht ter been bent.

De radicalisering van een glazenwasser (1-2 juni)

De radicalisering van een glazenwasser is een humoristische en toegankelijke solovoorstelling van Amro Kasr over onderwerpen die iedereen bezighoudt, met live gitaar en zang. Amro is een Rotterdamse schrijver en acteur en speelde al twee keer eerder een voorstelling op het dak tijdens de Rotterdamse Dakendagen.

Let op: deze voorstelling is op het centrale festivaldak, de Rotterdam Building. De deuren naar het dak zijn 69 cm breed, niet alle rolstoelen kunnen hier doorheen.

Blaak tot Binnenrotte (3-4 juni)

Een route langs architectuur van de wederopbouw tot de jaren ’70, die mooi zicht biedt op alle ontwikkelingen die gaande zijn in dit gebied. Onderweg kom je langs het pleintjesvoetbaltoernooi van Verenigde Straten en rapsessies van De Nieuwe Lichting i.s.m. Levels.

Foto Expo ‘vang jouw dakgevoel’ (3-4 juni)

Bij de Dakendagen zijn we altijd dol op mooie plaatjes van het Rotterdamse daklandschap. Daarom hebben we dit jaar aan amateurfotografen gevraagd om hun mooiste, verrassendste beeld dat het best het thema ‘dakgevoel’ verbeeld, in te sturen. Een vakjury selecteert de kanshebbers en tijdens de Dakendagen kun je op het dak van Las Palmas stemmen op jouw favoriete foto van de expo.

Centrale festivaldak (3-4 juni)

Op de 11e verdieping van de Rotterdam Building, midden in het stadscentrum en ons festivalprogramma, vind je het centrale festivaldak. Hier kun je bijkomen van al je dakbezoeken met een kopje koffie, informatie vinden over ons programma en natuurlijk genieten van het prachtige uitzicht over het gebied rond de Lijnbaan en de Coolsingel. De toegang is gratis!

Let op: De deuren naar het dak zijn 69 cm breed, niet alle rolstoelen kunnen hier doorheen.

Aqueerius (3-4 juni)

Aqueerius is een bruisende musical over de zoektocht naar een kleurrijke kijk op de wereld. Eigenlijk daal je in Aqueerius af naar een kleurrijk glitter Atlantis onder water, maar speciaal voor de Dakendagen reis je naar een bovenwereld, waar allerlei overtuigingen vervliegen.

Hellend Vlak (3-4 juni)

Zelf sta je op straatniveau, maar de voorstelling vindt wel degelijk plaats op een dak – in het water. In Hellend Vlak beland je midden in de moeilijke keuze van de dansers: ga je elkaar helpen of alleen je eigen hachje redden? Tussen herkenbaarheid en absurdisme word je als publiek betrokken bij deze nijpende situatie. Hellend vlak is een voorstelling over het vermogen van de mens om de consequenties van zijn leefstijl te ontkennen.

Eerder stond ook de kofferbakmart op dit lijstje. De kofferbakmart is echter komen te vervallen als onderdeel van de Rotterdamse Dakendagen 2023. Heb je vragen? Mail ons of stuur ons een bericht via het chaticoon.