De Bijenkorf

 6 verdiepingen
 Max. 400 personen
Drukte 
Niet alleen voor waaghalzen! Kijk toe hoe met een zipline tussen twee daken wordt gereisd, of bewonder kunstwerken uit de wederopbouw van bovenaf. Let op: zondag is het dak pas om 12:00 uur open!

Let op: zondag pas om 12:00 uur geopend

Adres: Coolsingel 105
Ingang via het warenhuis, personeelstrappenhuis op de 3e verdieping

De Bijenkorf, ontworpen door architect Breuer, bestaat al meer dan 60 jaar en behoort daarmee tot de oudste warenhuizen van Rotterdam. Vorig jaar werd dit dak getransformeerd tot lavendeltuin en ook dit jaar kan je hier tijdens de Dakendagen iets bijzonders verwachten: een zipline over de Coolsingel! Is dit iets te gewaagd? Geen probleem, met je Dakpas kan je de rest van het dak gratis bezoeken en de zipliners aanmoedigen. Meer informatie over de zipline vind je hier.

Aan de Bijenkorf dankt Rotterdam twee van zijn meest befaamde kunstwerken in de openbare ruimte: De verwoeste stad (1953) van Ossip Zadkine en het Ding (1957) van Naum Gabo op de Coolsingel. In 1953 schonk het concern De verwoeste stad anoniem aan Rotterdam. Het Ding is onlangs gerestaureerd en weer in volle glorie te zien op z’n bekende stekkie voor de Bijenkorf.