DakAkker

 7 verdiepingen
 Max. 45 personen
Drukte 
De allereerste dakakker van Nederland, waar je de oogst kunt komen proeven. Er zijn rondleidingen en er is net een nieuw Slim!Dak geopend.

Schiekade 189-III, 3013 BR

Let op: Geen toegang met (ernstige) bijenallergie

Bovenop het Schieblock is het eerste grote oogstbare dak in de Nederland gerealiseerd: de DakAkker. Hier worden groenten, fruit en kruiden verbouwd en honingbijen gehouden. De grootste dakboerderij van Europa waarbij direct met grond op dak wordt gewerkt. In april 2012 aangelegd door Binder Groenprojecten, naar het idee en ontwerp van ontwerpbureau ZUS (Zones Urbaines Sensibles) en ontwikkeld in samenwerking met het Rotterdams Milieucentrum.

Voor zelfgebakken taarten, dakthee en discosoup (van Slow Food Youth Network) kun je op zaterdag en zondag terecht in het pop-up theehuis dat de DakAkker i.s.m. bistro Op Het Dak organiseert, speciaal voor de Dakendagen. Er zijn diverse rondleidingen en de dakboeren van de DakAkker zijn de hele dag aanwezig om tekst en uitleg te geven.

Slim!Dak

Tijdens de Dakendagen wordt ook de nieuwste innovatie van de DakAkker geopend: Slim!Dak. Dit polderdak is geïnstalleerd bovenop het paviljoen op het dak van het Schieblock. Het wordt een testsite met innovatief waterbergend dak voorzien van sensors voor een hoosbui-proof Rotterdam. Wil je graag meer te weten komen over dit project? Schrijf je dan in voor de Kennisdag van de Rotterdamse Dakendagen op 1 juni. Of neem een kijkje tijdens het weekend.

  • Foto: Frank Hanswijk

This is the first harvestable rooftop in the Netherlands. Vegetables, fruits and herbs grow on the roof while the bees zoom around. In 2012 the project was realized by Binder Groenprojecten, after the concept was designed by ZUS (Zones Urbines Sensibles) and developed by Rotterdams Milieucentrum .