DakAkker

 7 verdiepingen
 Max.  personen
Drukte 
De allereerste dakakker van Nederland, waar groenten en fruit worden verbouwd. Je kunt de oogst komen proeven en het innovatieve Slim!Dak bekijken.

Adres: Schiekade 189-III, 3013 BR
Let op: Geen toegang met (ernstige) bijenallergie

Bovenop het Schieblock is het eerste grote oogstbare dak Nederland gerealiseerd: de DakAkker. Hier worden groenten, fruit en kruiden verbouwd en honingbijen gehouden. Het is de grootste dakboerderij van Europa waarbij direct met grond op dak wordt gewerkt. Het voordeel van telen op 20 meter hoogte is dat de teeltomstandigheden vergelijkbaar zijn met een mediterraans klimaat: droog en winderig. Dit dak is in 2012 aangelegd door Binder Groenprojecten, naar het idee en ontwerp van ontwerpbureau ZUS (Zones Urbaines Sensibles) en ontwikkeld in samenwerking met het Rotterdams Milieucentrum.

Voor zelfgebakken taart en thee kun je op zaterdag en zondag van 10:00 – 17:00 uur terecht in het Pop-up Theehuis van Milieucentrum Rotterdam.

Sinds vorig jaar heeft de DakAkker een innovatieve nieuwe toevoeging: Slim!Dak. Dit polderdak is geïnstalleerd bovenop het paviljoen dat op het dak staat. Het functioneert als testsite voor een waterbergend dak, voorzien van sensors voor een hoosbui-proof Rotterdam.