Groot Handelsgebouw

 9 verdiepingen
 Max. 250 personen
Drukte 
Icoon van de wederopbouw wordt tijdens de Dakendagen 65 jaar en viert dat als Groot Kinderdak. Met veel vermaak en prachtig uitzicht.

Stationsplein 45, 3013 AK

Het Groot Handelsgebouw wordt tijdens de Dakendagen 65 jaar! En dat vieren we tijdens de Dakendagen met een ontbijt op het dak op zondag 3 juni, de daadwerkelijke verjaardag. Maar het hele weekend is het feest op dit Groot Kinderdak

Want tijdens de Rotterdamse Dakendagen tovert het Groot Handelsgebouw het dak om tot het Groot Kinderdak. Normaal gesproken is het dak alleen toegankelijk voor huurders, maar nu wordt het twee dagen een speelparadijs voor jong en oud. De Speelfabriek zorgt ervoor dat je je geen moment zal vervelen. Bouw zelf een raceauto en test deze op een meterslange racebaan. Ook megagrote spellen zoals Jenga en 4-op-een-rij staan voor je klaar. Ben je moe van al dat spelen? Pak dan een limonade en ga lekker lui in een zitzak liggen. Je mag zelfs kort een dutje in de zon doen. Maar misschien is het nog leuker om een wandeling te maken en van het uitzicht over de binnenstad en haven te genieten.

En dat gebeurt allemaal op dit imposante rijksmonument naast het Rotterdams Centraal Station, dat in de jaren ’50 werd gebouwd door architect Hugh Maaskant.

This building will celebrate its 65th birthday on June 3rd, 2018. The impressive monument, right next to Rotterdam Central Station, was built in the 1950’s by architect Hugh Maaskant. During the festival it will be transformed into a children’s’ paradise, especially for our youngest visitors. But of course everyone will be more than welcome to take a stroll along this 200 meter long rooftop.