HAKA-gebouw

 28 meter
 Max. 45 personen
Drukte 
Nieuw dak! Klassiek industrieel pand midden in hotspot M4H. Met tentoonstelling van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam

Vierhavensstraat 40, 3029 BE Rotterdam

Tijdens de Rotterdamse Dakendagen 2018 kun je voor het eerst het dak van het bijzondere HAKA-gebouw beklimmen! Het HAKA-gebouw is een industrieel pand aan de Vierhavensstraat gebouwd in de jaren ’30 door architecten H. F. Mertens en J. Koeman.

Het gebouw deed dienst als bedrijfsgebouw, graansilo en garage en werd in opdracht van de Coöperatieve Groothandelsvereniging De Handelskamer (HAKA) gebouwd. Het HAKA-gebouw wordt door Dudok Groep getransformeerd naar een modern en karakteristiek kantoorgebouw, met behoud van industriële en monumentale waarden. Het gebouw staat in het hart van het M4H gebied (Merwe-Vierhavens), een nieuwe hotspot voor pionierende en ambachtelijke maakbedrijven en creatieve ondernemers.

Beklim dit industriële dak en ontdek nieuwe uitzichten over het havengebied van de Merwehaven, over onze eigen Dak-camping en natuurlijk de binnenstad.

Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam

Tijdens de Dakendagen, en nog 5 weken daarna, is er in het HAKA-gebouw de publiekstentoonstelling van de IABR, Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam. Deze is tijdens de Dakendagen gratis te bezoeken. Het tweejaarlijkse evenement slaat een brug tussen ontwerpers, steden, overheden en publiek. Ditmaal met de vraag aan ontwerpers hoe ze beter en slimmer kunnen bijdragen aan het behalen van klimaatdoelstellingen.

A first time addition to our rooftop programme! The HAKA building is an industrial site built in the 1930’s by architects H.F. Mertens and J. Koeman. It was a corporate building, grain silo and parking garage all in one. The soon to be transformed building stands in Rotterdam’s M4H or Merwe-Vierhavens, an emerging hotspot for small creative businesses and maker spaces. Climb this roof for views across harbours, our very own Rooftop campsite and of course the inner city. During the festival and for five weeks after, the HAKA building houses the public exhibit for the International Architecture Biennale Rotterdam (IABR). (free entrance)