Heilige Boontjes

 4 verdiepingen
 Max. 50 personen
Drukte 
Voormalig politiebureau, nu werkervaringsplek voor ex-gedetineerden en een van de beste koffiezaken van Rotterdam. Leer over het roemruchte verleden van dit pand en drink een bakkie pleur op het dak.

Adres: Eendrachtsplein 3
Toegang vanaf 15 jaar

Let op: de lift is helaas defect tijdens Rotterdamse Dakendagen. Je moet een paar trappen op lopen.

Een nieuwe toevoeging aan de Rotterdamse Dakendagen!

Bij Heilige Boontjes drink je heerlijke, eigengebrande koffie. Normaal alleen binnen of op het terras, maar in het Dakendagenweekend mag de koffie mee naar het dak! Daarnaast kun je ieder uur terecht voor een rondleiding (gratis met Dakpas) van ex-crimineel Rodney, die je alles vertelt over het roemruchte verleden van dit pand, een voormalig politiebureau. In de oude ‘luchtplaats’ kun je een foto-expo van de Boontjes (zo worden de werknemers genoemd) bekijken.

De ironie spat er vanaf: een werkervaringsplek voor ex-criminelen in een pand waar ze vroeger misschien wel in de cel gezeten hebben. Heilige Boontjes is inmiddels een bewezen concept: al jaren bieden zij ex-gedetineerden een plek om zich te ontwikkelen en te (her)integreren in de maatschappij. En dat doen ze met succes.

Ex-gedetineerde Rodney vertrekt, op zaterdag en zondag, ieder uur (12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00 uur) met een groepje door het pand en bezoekt onder andere de cellen op de bovenste verdieping, waar verse bajesklanten vroeger de nacht doorbrachten. En tijdens de rondleiding doet hij ook zijn eigen criminele verleden uit de doeken…

Je kunt niet reserveren voor de rondleiding, meld je op tijd op locatie om aan te sluiten.

Meer informatie vind je op de website van Heilige Boontjes.