Industriegebouw

 5 verdiepingen
 Max. 50 personen
Drukte 
Bedrijfsverzamelpand uit de wederopbouw, dat onlangs in ere werd hersteld. Geniet van deze hernieuwde glorie, met een kop koffie en een taartje op het dak.

Adres: Goudsesingel 66-202
Melden bij receptie op nummer 66

Het Industriegebouw is een ontwerp van architect Hugh Maaskant, o.a. bekend van het Groot Handelsgebouw. Ook dit is een bedrijfsverzamelpand, vlak na de oorlog gebouwd om het grote gat in het Rotterdamse stadscentrum op te vullen. Een bijzonder gebouw: niet voor niets koos architectenbureau MVRDV (o.a. De Markthal, Depot Boijmans van Beuningen) deze locatie als kantoorruimte.

Dit enorme rijksmonument (110 meter lang en 22.000 m2 vloeroppervlak) werd in 2015 in ‘redelijk verloederde’ staat opgekocht door Rotterdamse investeerders. Zij hadden de visie om het gebouw weer in ere te herstellen, met oog voor de originele functie: ondernemers huisvesten. Inmiddels is, met bijna 200 bedrijven, restaurants en café’s, de wedergeboorte van Het Industriegebouw (HIG) compleet. Nou ja, bijna compleet…

Het mist nog een dakterras, om het dak net zo bruisend te maken als de kantoren en horeca in het gebouw zelf. Dit is inmiddels in aanbouw, maar tijdens de Rotterdamse Dakendagen kun je er natuurlijk al terecht voor een sneak preview.

Eten & drinken

Pizzeria ‘Old Scuola’ verzorgt hier de hele dag sapjes, koffie, thee en taart. En dat is niet het enige: er is een speciale houtoven het dak op getild, waaruit tijdens de lunch verse panini’s worden geserveerd.

Verder organiseert Old Scuola nog een aantal extra evenementen. Op vrijdag 31 mei is er een Rooftop Terrace Vrijmibo, van 17:00 uur tot 23:00 uur. The sky is the limit, Old Scuola brengt jou je favoriete bites en drinks op de rooftop bar. Verwacht een ondergaande zon met antipasti, borrelhapjes en fijne muziek. Deze avond is er vrije inloop, je hebt dut geen dakpas of ander ticket nodig.

Daarnaast vindt er op zaterdag 1 juni een Italian cocktail night plaats. En op zondag 2 juni kun je de Dakendagen afsluiten met een high wine afternoon.