Freerun Dakpark Jan Prins

 5 verdiepingen
 Max. 250 personen
Drukte 
Dit dak is volgebouwd met obstakels waar freerunners wel raad mee weten. Kom kijken en meedoen!

Adres: Verlengde Nieuwstraat 15
Toegang (kijken of zelf trainen) gratis met Dakpas of €3 zonder Dakpas (kinderen tot 10 jaar alleen onder begeleiding)
Deelname aan Freerun Clinic: €3 (vanaf 6 jaar)

Let op: de lift van dit gebouw is helaas defect tijdens Rotterdamse Dakendagen. Je moet een paar verdiepingen naar boven lopen (of freerunnen!).

De Jan Prinsschool heeft een slimme oplossing voor het gebrek aan ruimte in de Rotterdamse binnenstad: het schoolplein zit namelijk op het dak. Dit geeft de kinderen een veilige plek om te spelen, mét uitzicht: vanaf het dak kijk je zo de Markthal in. Het innovatieve gebouw werd in 2010 bekroond door de vakjury van de Rotterdam Architectuurprijs.

Tijdens de Rotterdamse Dakendagen transformeert dit schoolplein tot een Freerun Dakpark. Freerunnen is een sport waarbij de hele stad jouw gym, speeltuin en territorium wordt: alle bankjes, hoekjes, railings én daken kunnen worden gebruikt voor spectaculaire flips en jumps. Het verschil met parkour: niet de snelste weg van A naar B, maar juist de gymnastieke hoogstandjes staan centraal bij freerunnen. Het dak wordt ingericht met obstakels waar echte freerunners wel raad mee weten. En die echte freerunners, die hebben we! De Rooftop Kings komen de hele dag hun skills laten zien en geven die ook door. Voor 3 euro kun je al meedoen met een clinic. Meer informatie en tickets vind je hier.

Freerun Speedrun wedstrijd

Wil jij je skills meten met anderen? Doe dan mee met de Speedrun wedstrijd op zondag 2 juni om 15:30 uur! Raak zo snel mogelijk alle stickers aan verspreid op het parcours en win toffe prijzen. De wedstrijd wordt gehost door Defvin van Seekrz. Schrijf je op zondag voor 14:00 uur in op het dak, wacht niet te lang want er is plek voor maximaal 30 deelnemers.

Doe mee

Als je een Dakpas hebt, mag je de hele dag gratis komen kijken, oefenen en trainen. Zonder Dakpas kost toegang tot het dak €3.

Deelname aan de clinic kost ook €3. Het dak is van 11:00 tot 17:00 uur geopend, de clinics zijn (zaterdag en zondag) om 12:00 uur en om 14:00 uur.

Clinic boeken

Toegang tot het dak zonder Dakpas