Jan Prinsschool

 5 hoog
 Max. 250 personen
Drukte 
Bijzondere school, waar de leerlingen op het dak kunnen spelen. En vanaf het dak bij de Markthal naar binnen kijken. Met 's-avonds een grote Iftar.

Adres: Verlengde Nieuwstraat 15

De Jan Prinsschool is een van de twee scholen in dit multifunctionele gebouw. Een bijzonder gebouw, onder andere omdat het schoolplein op het dak zit. Vanaf dit dak kun je zo bij de Markthal naar binnen kijken.

In 2010 werd het gebouw bekroond door de vakjury van de Rotterdam Architectuur Prijs.┬áZij riep de school tot winnaar uit, omdat het “zowel in ruimtelijk als in programmatisch opzicht een overtuigende ingreep is van Arconiko Architecten”.

Meer informatie op de website van Arconiko Architecten

Iftar i.s.m. Djemaa El Fna

Op vrijdag- en zaterdagavond wordt er een grote Iftar georganiseerd. Een Iftar is de gastvrije maaltijd die mensen die vasten tijdens de Ramadan na zonsondergang met elkaar nuttigen. Ook mensen die niet vasten zijn van harte welkom om samen het gesprek over de stad aan te gaan. De Iftar wordt samen georganiseerd met foodfestival Djemaa El Fna, tickets kun je hier reserveren

From this rooftop, you have a unique view into the adjacent Markthal. A special school, because the playground is on top of the roof, rather than next to it. In 2010, Arconiko Architects won the Rotterdam Architecture Jury Award for the Jan Prinsschool.