Kunsthal

 3 verdiepingen
 Max.  personen
Drukte 
Koolhaas-icoon van de heropleving van de Nederlandse architectuur. Met dit jaar een bijzonder kunstwerk van Tomáš Libertíny: ‘Eternity’, gemaakt door bijen.

Adres: Westzeedijk 341
Op zaterdag geopend vanaf 10:00 uur
Geen toegang met (ernstige) bijenallergie

Icoon van Rem Koolhaas met een bijzonder bijenkunstwerk in opbouw.

De Kunsthal is een kantelpunt in het oeuvre van Rem Koolhaas en een schoolvoorbeeld van het dak als ‘de vijfde gevel’. Vanaf dit dak heb je een mooi uitzicht op het Museumpark, de Westzeedijk en dat andere Rem Koolhaas-icoon: De Rotterdam.

Al sinds 2014 staan er bijenkasten op het dak van de Kunsthal, maar dit jaar gaat daar iets heel bijzonders mee gebeuren. 40.000 honingbijen zullen in het voorjaar van 2019 bouwen aan het kunstwerk Eternity van Tomáš Libertíny. Het kunstwerk, waarvan de contouren laag voor laag worden opgebouwd uit bijenwas, toont de doorlopende levenscyclus van de honingbij en is een metafoor voor een synergetische samenwerking met de natuur. Het uiteindelijke beeld wordt een buste van Nefertiti.

Extra programma: zondag 2 juni

Om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur vertelt een Odin imker over de Kunsthal bijenvolken Neel en Jannie én over het kunstwerk van Tomáš Libertíny: ‘Eternity’

Let op: met je Dakpas mag je het dak van de Kunsthal bezoeken. Om ook de tentoonstellingsruimten te bezoeken moet je een los toegangsbewijs voor de Kunsthal aanschaffen.