Maassilo

 7 verdiepingen
 Max. 35 personen
Drukte 
Betonnen kolos aan de Maashaven. Legendarische feestlocatie met een prachtig verborgen uitzicht en mooie plannen voor een dakopbouw.

Adres: Maashaven Zuidzijde 1-2

Deze betonnen kolos aan de Maashaven heeft bij veel Rotterdammers een speciale plek in hun hart. Sommigen kennen het als graansilo, het doel waarvoor het gebouw in 1906 is ontworpen. Velen rijden er dagelijks langs: de metro stopt voor de deur. Voor anderen is de Maassilo vooral Now&Wow, de legendarische nachtclub die hier vanaf 2003 een aantal jaar gevestigd was. Ook nu is de Maassilo een toonaangevende feestlocatie en houden meerdere bedrijven hier kantoor.

De volledig afgesloten feestruimte op de plek van de voormalige ‘elevatortoren’ verbergt een prachtig uitzicht vanaf het dak op de de tiende verdieping. In 2018 is er daarom, in samenwerking met de gemeente Rotterdam, een wedstrijd uitgeschreven om een nieuwe invulling te geven aan dit dak. Eén van de winnende concepten was van Bram van Grinsven. In zijn skybar Elevator kun je in de toekomst genieten van een drankje met uitzicht over de havens, Katendrecht en Kop van Zuid. Een glazen vloer die over de oude betonnen silomuren uitsteekt, laat de bezoekers zweven over de haven. De tweede prijs en de duurzaamheidsprijs vanuit de gemeente) gingen naar Joan Alomar en groendakspecialist Grad van Heck. Hun ontwerp wordt op financiële haalbaarheid getoetst en in de toekomst mogelijk met het ontwerp van Bram gecombineerd. 

Op zaterdag 1 juni komt Bram hier zelf vertellen over zijn plannen voor de nieuwe opbouw. Maar op beide dagen kun je – vanaf het dak – alvast genieten van het uitzicht dat anderen pas over een paar jaar te zien krijgen.

Meer weten? Lees een artikel over de nieuwe plannen op Dakenraad.nl