Parkeerdek WTC-Beursplein: Doolhof op het dak

 8 verdiepingen
 Max. 150 personen
Drukte 
Levensgroot doolhof op het dak. Het uitzicht zie je alleen als je de uitgang vindt!

Adres: Leeuwenstraat 2
Ingang via Parkeergarage op Rodezand of via Hudson’s Bay. Indien je bij de parkeergarage lang moet wachten op de lift, cruise dan naar boven met de roltrappen in Hudson’s Bay!

Doolhof op het dak!

Normaal gesproken ga je het dak op en trakteren we je meteen op spectaculaire uitzichten. Maar deze keer maken we het iets moeilijker. Op dit dak trotseer je namelijk eerst een levensgroot bamboe-doolhof. Zoek de verschillende uitgangen om een blik te kunnen werpen op de wolkenkrabbers en monumentale gebouwen. En wie door de bamboe het uitzicht ziet, vindt ook nog iets lekkers…

Gratis toegang voor 300 Members van Club Hudson’s Bay

Dit dak bevindt zich boven Hudson’s Bay. De eerste 300 Members van Club Hudson’s Bay krijgen daarom  gratis toegang tot het doolhofdak. Ook zonder Dakpas!

Meer over het dak

Tekst: Ferrie Weeda

Zeven rondjes rijden in een slakkenhuis en je komt op het dak van Hudson’s Bay. Wist je dat er ooit plannen waren voor een enorme hangbrug in Rotterdam, met aan weerszijden zulke slakkenhuizen, zodat auto’s 60 meter de hoogte in konden klimmen? Uiteindelijk ging het plan voor een brug niet door, maar werd het de Maastunnel.

Misschien geen toeval: als je boven bent gekomen, dan zie je de rode pylonen van de Willemsbrug. Het is een muurschildering die op de ingang van de slakkenhuizen is aangebracht. Zo lijkt het net alsof je over het brugdek loopt.

Echter stroomt aan de zijkanten niet de Nieuwe Maas, maar kijk je uit over de daken rondom Meent en Hoogstraat, met erachter hogere bebouwing. Je ziet het transparante Timmerhuis, het groene WTC-gebouw, de rood-bakstenen Schielandtoren, de Markthal en het oudste dak van de stad: de Laurenstoren.

Van alle gebouwen in de omgeving heeft het Timmerhuis waarschijnlijk de best gebruikte daken. Het multifunctionele complex, ontworpen door OMA (het bureau van Rem Koolhaas), bestaat uit kantoren, appartementen en publieke voorzieningen. Dankzij de trapsgewijze opbouw van de bovenste verdiepingen heeft bijna elk appartement een dakterras.