Parking Westblaak – De Plantensupermarkt op het dak

 8 verdiepingen
 Max. 300 personen
Drukte 
One-stop-shop op hoogte: alles voor je groene dak of balkon! Met je mandje langs de schappen… op een dak!

Adres: Hartmansstraat 35
Gratis toegang (ook zonder Dakpas)

APCOA Parking Westblaak is dit jaar het decor voor onze ‘Plantensupermarkt op het dak’. Hier vind je alles wat je nodig hebt om van je eigen dak of balkon een groene oase te maken. Wil je groenten en fruit verbouwen op je dak? De honingbij ondersteunen door de juiste bloemen en planten neer te zetten? Een mooi groen balkon waar je in de zomer een biertje kan drinken? Hier moet je zijn!

Het dak heeft de look en feel van een buurtsuper – inclusief mandjes en lopende banden – maar de schappen staan vol met plantjes en andere benodigdheden voor een groen dak. Voor fijne prijsjes natuurlijk. Daarnaast hebben we leuke partijen uitgenodigd die inspiratie bieden voor iedereen die ‘iets’ met zijn of haar dak wil, maar nog niet weet wat.

Tip: zie je op zaterdag iets leuks maar wil je het niet meesjouwen van dak naar dak? Neem het dan op zondag mee! En mocht je oog zijn gevallen op bijvoorbeeld een mooie boom, dan zijn er genoeg parkeerplaatsen om je auto kwijt te kunnen. De Plantensupermarkt op het dak is het hele weekend (tussen 11:00 en 17:00 uur) gratis toegankelijk, ook zonder Dakpas.

Moestuin Pop-Up Villa Zebra

Ook voor de jongste bezoekers van de Rotterdamse Dakdagen is hier iets te beleven!
Hoe zou jij er uit zien als je een plant uit de moestuin was? Wat kun je aan jezelf toevoegen zodat iedereen jou zou kopen in de plantensupermarkt? Onder begeleiding van kunstenaar Hillegon Brunt kunnen kinderen van 3 t/m 12 jaar in een doorlopende workshop aan de slag met verschillende materialen en attributen, om zichzelf te transformeren tot moestuinplant. Er is een camera aanwezig om foto’s van het resultaat te maken (en ook meteen te printen).
Villa Zebra is zaterdag 1 juni en zondag 2 juni van 12.00 tot 16.00 aanwezig.