Westewagenstraat

 7 verdiepingen
 Max. 45 personen
Drukte 
Rotterdams nieuwste kantoorinnovatie: een werkterras. Uitzicht op Grotekerkplein. En een bijzonder project: De Tafel. Alleen toegang vanaf 15 jaar.

Westewagenstraat 60, 3011 AT
Let op: alleen toegang vanaf 15 jaar 

Bovenop dit dak staat een bijzondere dakinrichting; een werkterras. Een ontwerp van TomDavid Architecten in opdracht van gebouweigenaar Manhave Vastgoed. TomDavid Architecten houdt zelf ook kantoor in dit pand. In 1953 gebouwd naast café Dudok, met uitzicht op het Grotekerkplein. Er werd lang gezocht naar een goede invulling voor het dak. Na eerdere plannen voor een hotel is dit werkterras ontworpen dat met behulp van Manhave Vastgoed is gerealiseerd. De werkplekken zijn verrijdbaar en flexibel te gebruiken, met mogelijkheden voor beschutting tegen zon en wind.

De Tafel

Tijdens de Dakendagen wordt het werkterras gebruikt door studenten van de Willem de Kooning Academie voor hun project De Tafel. Daarmee organiseren zij diners en lunches op bijzondere locaties binnen Rotterdam.  Een diner en lunch waarbij je verhalen met elkaar kunt delen, nieuwe contacten kunt leggen en verrast zal worden door originele performances. Op het dak staat een lange gedekte tafel, waar iedereen zelf een plekje uit mag kiezen. Er kan maximaal voor twee personen gereserveerd worden, waardoor je omringd wordt door voor jou, nu nog, onbekenden. Het gaat om de unieke ervaring en het ontdekken van iets nieuws in een gezelschap dat niet vanzelfsprekend is. Samen beleven is de beste vorm van contact maken. Reserveren verplicht, en dat kan hier.
Natuurlijk is tijdens de dakendagen het dakterras wel gewoon de hele dag te bezoeken.

  • Foto: Frank Hanswijk

A design by TomDavid Architects for Manhave Real Estate. The architects’ offices are located in this building which was realized in 1953, next to café Dudok. The rooftop has a beautiful view of the Grotekerkplein. The workspaces on this ‘office terrace’ are flexible and modular and offer shelter from sun and wind.