Zipline over de Coolsingel

Datum zaterdag 1 juni en zondag 2 juni
Locatie Van dak Bijenkorf naar laagbouw WTC
Start ieder uur
Duur vlucht ca. 10 minuten
50 of 45 met Dakpas van dezelfde dag
Let op: Alle deelnemers moeten de algemene voorwaarden ondertekenen. Deze kun je hier downloaden.

 

Once in a lifetime

Het randje van het dak van de Bijenkorf over stappen en je langzaam op grote hoogte over de Coolsingel laten glijden.

Dat doe je maar één keer in je leven.

Over de vlucht

Op het dak van de Bijenkorf krijg je een uitgebreide veiligheidsinstructie van de mensen van Height Specialists, die deze overtocht mogelijk maken. Zij zijn de ervaren specialisten in dit soort avonturen, zij verzorgen o.a. elke zomer het tokkelen en abseilen van de Euromast. In eenzelfde tuigje als bij het tokkelen en abseilen ga je over de Coolsingel heen. Op deze manier ga je veilig naar de overkant.
Het tijdstip van je ticket is het tijdstip waarop je je moet melden. Met een groep van maximaal 6 personen tegelijk krijg je de instructies. Daarna gaat iedereen een voor een naar de overkant.

Oversteken tussen daken

Eén van de grote dromen van de Rotterdamse Dakendagen is het creëren van permanente verbindingen tussen daken. Een tweede, volwaardige laag op de stad, waar je je kunt verplaatsen van dak naar dak. Een dak is niet het eindpunt van je reis, maar een knooppunt!
Een eerste oefening hierin is deze zipline tussen de daken van de twee monumentale gebouwen aan de Coolsingel: de Bijenkorf (1957, architect Breuer) en de laagbouw van het WTC (1940, architect Staal). De twee daken zijn bijna even hoog waardoor je een langzame overtocht over de boulevard van Rotterdam maakt, die momenteel transformeert om zijn monumentale allure en internationale uitstraling terug te krijgen.

De zipline is een moderne knipoog naar de kabelbaan die in 1970 tijdens de manifestatie C70 in de stad verrees. 1970 was het jaar van het befaamde popfestival in het Kralingse Bos, Feyenoord die als eerste Nederlandse club de Europacup 1 wint en dus ook van C70. De gehele binnenstad stond op zijn kop. De manifestatie moest laten zien dat Rotterdam meer is dan een werkstad. Er waren paviljoentjes met eethuisjes, aan het Weena wordt de haven nagebouwd in maquettevorm, en er is dus een kabelbaan over de Lijnbaan en de Coolsingel.

En de zipline is een blik vooruit, naar een stad waar het daklandschap middels verbindingen tussen daken een volwaardige plaats inneemt in het stadsleven. Maar in 2019 is het vooral ook die ene kans die je  niet mag laten gaan!