Uit-je-dak-muziekprijs 2021

De deelnemers zijn bekend!

De Uit-je-dak-muziekprijs is terug! Ook dit jaar organiseren we de wedstrijd voor beste muziekvideo op een dak als onderdeel van ons programma in 2021.

Met de prijs maken muzikanten kans op een geldprijs en kunnen ze zich in de kijker spelen bij muziekprofessionals. Wij dagen, samen met Rotterdamse podia, muzikanten uit om een live performance op te nemen vanaf het dak, in de mooiste context die er is: de stad.

De videos worden bekeken en gejureerd door programmeurs van o.a. Annabel, Baroeg, BIRD, Codarts, De Doelen, Eendracht Festival, Festival Downtown, New Grounds, Islemunda, LantarenVenster, Theater Zuidplein, Metropolis en Rotown.

Muzikanten konden tot 14 juli 2021 hun video insturen. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen organiseren we liefst een live prijsuitreiking.Bekijk alle inzendingen nu hieronder!

Wat kun je winnen?

De video’s worden bekeken door alle programmeurs van de partners en zij kiezen de winnaars van:

  • €1000 voor de beste video
  • €500 voor de video met de meeste views
  • €250 voor de meest originele video

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. 

Met dank aan

De prijs word georganiseerd in samenwerking met Annabel, Baroeg, BIRD, Codarts, De Doelen, Eendracht Festival, Festival Downtown, Grounds, Islemunda, LantarenVenster, Theater Zuidplein, Metropolis en Rotown. De programmeurs van deze podia vormden de jury en beoordeelden alle video’s.

Het concept en de productie is gedaan door de Rotterdamse Dakendagen in samenwerking met De Nieuwe Lichting (Immanuel Spoor en Guido van Dieren)

De uit-je-dak-muziekprijs werd mede mogelijk gemaakt door:
Rotterdam Festivals, Fonds 21, VSBFonds, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Elise Mathilde Fonds, Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot.

Meer zien? Bekijk hier de winnaars en alle inzendingen van vorig jaar!