Koning (LEAR) Leonardo, zijn drie dochters en… – Bard In The Yard!

Datum vr 16 en za 17 juli 2021
Locatie Kruispleinflat, Kruisplein 51-127 (LET OP: dit is een correctie en wijkt af van het adres op je ticket)
Tijd 19:00 en 21:00 uur
Duur 1 uur
Tickets UITVERKOCHT
Restricties Niet rolstoeltoegankelijk. Nederlands gesproken.

Theatersolo over William Shakespeare in quarantaine

Het is 1605. De pest is uitgebroken in London, de theaters zijn dicht en de bevolking zucht onder een lockdown. Terwijl zijn grootste concurrent het ene pareltje na het andere aflevert kampt Will met een writer’s block. Hij komt niet verder dan kaarsen draaien, brood bakken, pleepapier hamsteren en binge-lezen. Hij MOET een hit produceren! Maar HOE?! 

Kan ‘ie het nog? ‘Heeft ‘ie het nog?!

Grasduinend in eigen werk (Romeo & Julia, Twee edellieden van Verona, Het temmen van de feeks, Othello, Macbeth, Henry V, Hamlet, Midzomernachtdroom enzovoorts) en met jouw hulp gaat hij proberen zijn Bard Kaskrakermachine weer aan de praat te krijgen.

‘Ik wìl niet dat mijn stukken alleen in de smaak vallen bij geleerden die jaren moeten studeren om te begrijpen wat er gebeurt. Ik wil kaskrakers schrijven! Geheide blockbusters die de theaters vol doen stromen!’

De oorspronkelijk productie ‘King Lear Leonardo, his three daughters and…’ wordt sinds vorige zomer met veel succes gespeeld in de (achter)tuinen van London door Will&co. Speciaal voor het programma van de Dakendagen 2021 staat de Nerderlandse versie op 16 en 17 juli op het dak van de Kruispleinflat.

Tekst Victoria Gartner & William Shakespeare
Vertaling Erik Bindervoet
Regie Anna van Hoof
Spel Wim Bouwens
Haarwerk Pilo Pilkes
Fotografie Jason de Ridder 
Zangcoach Andrea van Beek
Schermcoach Arvid Oostveen
Website Ehud Neuhaus
Productie Wim Bouwens

Deze voorstelling is uitverkocht.