Live concerten

Op vrijdag 10 juli legden we een live verbinding naar jouw huiskamer vanaf het dak van het Thornico gebouw in Rotterdam voor de prijsuitreiking en een dakconcert van de drie winnaars van onze grote Uit-je-dak-muziekprijs!

Voor aanvang van de drie live sets reikte wethouder van Cultuur Said Kasmi de Uit-je-dak-muziekprijzen uit aan de drie winnaars. Aansluitend speelden zij, Sammie Sedano (winnaar Beste Dakvideo), Darren Gardner (winnaar Best Bekeken Dakvideo) en Troy Dominiq (winnaar Creatiefste Dakvideo), alledrie een set van een aantal eigen nummers vanaf het dak.

Bekijk de registratie van deze avond hieronder terug:

Line-up

Sammie Sedano is geboren en getogen in het centrum van Rotterdam en heeft al van jongs af aan veel liefde voor de stad. Deze rapper en MC was dag en nacht op straat te vinden en dat leven gaf hem inspiratie voor de teksten van zijn tracks. Door zijn ouders kwam hij in aanraking met verschillende soorten muziekgenres. Het enige wat er thuis niet werd gedraaid, was hiphop, maar die muziekstroming leerde hij kennen dankzij de oudere jongens uit de buurt. Tijdens zijn jeugd genoot hij van artiesten als Big Pun, Nas, Jadakiss, DMX, Ice Cube en meer. Zijn innovatieve sound is het geluid van de nieuwe Rotterdamse generatie rappers. Sammie won met de video van zijn nummer Parels de prijs voor Beste Dakvideo van de Uit-je-dak-muziekprijs.

Darren Gardner is een Zuid-Afrikaanse singer-songwriter met pop, RnB en Jaz invloeden. Hij groeide op met de geluiden van Lauryn Hill, The Beatles en Nat King Cole en haalde hier zijn passie voor muziek vandaan. Darren studeerde klassieke zang en muziekproductie en hij volgde in 2016 zijn geliefde naar Nederland en werkt momenteel met een aantal top artiesten en produceres. In 2018 stond Darren in de finale van de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie singer-songwriter. Hij won met zijn video Rat Race, met ruim 8000 views, de prijs voor Best Bekeken Dakvideo van de Uit-je-dak-muziekprijs.

Troy Dominiq is een Rotterdamse producer/MC-songwriter die geïnspireerd is door grootheden als A Tribe Called Quest, Fresku, Travis Scott, Drake, Migos, Denzel Washington, Jay Z, Anderson Paak en nog veel meer. De heftige hiphop/trap beats ondersteund door melancholische pad sounds zorgen er al voor dat het publiek los gaat. De teksten zijn echter een ware roller coaster-ride. Zo kan de vibe van onethisch genot omslaan in een diepe levensles. Troy is tevens voorman van Banana Savannah. In 2019 stond stond hij tevens in de finale van de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie hiphop. Hij heeft met zijn video voor het nummer Road de prijs voor Creatiefste Dakvideo gewonnen van de Uit-je-dak-muziekprijs.