Conny Janssen Danst op Katendrecht

Datum zaterdag 1 juni en zondag 2 juni
Locatie ss Rotterdam en Fenixloods I, verzamelen in Queens Lounge op het ss Rotterdam
Deur open 30 minuten voor aanvang
Aanvang 
zaterdag: 16:00, 18:30 en 21:00
zondag: 13:30 en 16:00
Duur ca. 2 uur
15, inclusief een drankje
Let op: niet rolstoeltoegankelijk


Conny gaat naar Katendrecht

Speciaal voor de Rotterdamse Dakendagen maakte Davide Bellotta van Conny Janssen Danst een nieuwe choreografie: fratello | sorella. Deze zal door de jongste talenten van het gezelschap gedanst worden, op het allerhoogste dek van het ss Rotterdam. Na de voorstelling verhuizen we met het hele publiek naar de nieuwe studio van het gezelschap: Huis Conny Janssen Danst in Fenixloods I. Conny Janssen zal ons hier persoonlijk rondleiden. Nog volop in aanbouw, dus een zeer exclusief inkijkje in de nieuwe stek op Katendrecht.

Dans op het hoogste dek van Rotterdam

Wie Conny Janssen Danst kent, weet: dans op spannende Rotterdamse locaties! Eerder presenteerde het gezelschap al voorstellingen in de Van Nelle Ontwerpfabriek, een RET tramremise, de gashouder op het Ferro terrein, de RDM Onderzeebootloods en op het dak van de Hofbogen. Conny Janssen Danst mag dus niet ontbreken op de Rotterdamse Dakendagen.

Over de voorstelling

Nieuwe choreografie van Davide Bellotta op de SS Rotterdam: fratello | sorella

Davide Bellotta is als danser een van de vaste gezichten bij Conny Janssen Danst, maar daarnaast ook filmmaker, muzikant én choreograaf. Bellotta maakte eerder re MEM b.e.r. (2014) en PHOBIA (2017) voor het talentontwikkelingsprogramma DANSLOKAAL, een jaarlijks terugkerend talentontwikkelingsproject voor jonge dansmakers. Als vervolg op deze samenwerking nodigde Conny Janssen hem uit speciaal voor de Rotterdamse Dakendagen een nieuw werk te maken op het dek van het ss Rotterdam, dat voor anker ligt aan de oever van de Maas op Katendrecht.

Jong talent aan zet

Het voormalig schip van de Holland Amerika lijn is het decor van fratello | sorella, dat Bellotta voor en met drie dansers van Conny Janssen Danst maakt. Jonge talenten die dit seizoen bij het Rotterdamse gezelschap de eerste stappen zetten van hun professionele danscarrière. Wat het precies gaat worden is nog een verrassing. Verwacht een knisperende dans vol energie en jeugdigheid waarvoor Bellotta zich laat inspireren door de bijzondere band tussen broers en zussen:

‘The fact that you are connected for life to someone that you didn’t even choose for, it’s just there and it will be forever.

The natural taking care for each other, the special love that is there. But at the same time the fights, the jealousy, the contrasts…’ – Davide Bellotta

Foto dansvoorstelling: Leo van Velzen