Dakendichters

Op 19 september 2020 werd het First Steps Festival georganiseerd, waar een aantal Rotterdamse (festival)organisatie zich weer voor het eerst sinds de Corona pandemie aan het publiek presenteerden. De Rotterdamse Dakendagen organiseerde tijdens het festival samen met Poetry International een aantal tours.

Tijdens First Steps nam een aanstormende generatie jonge dichters je mee het dak op. De rake gedichten van Jeugdstadsdichter Vienne Haagoort, spoken word artiest en oprichter van Woorden Worden Zinnen Elten Kiene en Volkskrant Literatuurtalent van het jaar Iduna Paalman bezorgen je in combinatie met het verbluffende uitzicht zomaar een totaal nieuwe kijk op de stad, de wereld en onze toekomst. Info over de dichters en de rest van het First Steps programma teruglezen kan hier.

Elk half uur vertrok er een groep van maximaal 10 personen vanaf het Grotekerkplein voor een unieke tocht langs drie daken met spectaculair uitzicht en visionaire gedichten. Hieronder de foto’s van deze zonnige dag.