European Rooftop Network

In januari 2019 heeft Faro (Portugal) het initiatief genomen voor een European Rooftops’ Cities Network. Rooftops for Europe is een netwerk van steden en organisaties die door middel van evenementen dakgebruik willen stimuleren. Door elkaar te inspireren en samen te werken denken we nog meer te kunnen bereiken dan alleen.
Bij de eerste bijeenkomst in Faro waren delegaties uit Barcelona, Amsterdam, Antwerpen, Linz, Praag, Milaan, Nicosia en natuurlijk Rotterdam aanwezig.

In November 2019 was de tweede bijeenkomst, in Rotterdam. Hier hebben we gewerkt aan een gezamenlijke Europese subsidieaanvraag en hebben we een MOU (Memorandum of Understanding) opgesteld over waarom we doen wat we doen en wat onze gezamenlijke doelen zijn. De inhoud van de MOU vind je hier.

Bij deze bijeenkomst in Rotterdam waren delegaties uit Barcelona, Amsterdam,  Antwerpen, Göteborg, Belfast, Casablanca en natuurlijk Rotterdam aanwezig. Niet aanwezig maar wel aangesloten zijn Milaan, Nicosia, Linz, Oslo en Chemnitz.

Azië

In augustus 2019 was de Rotterdamse Dakendagen samen met ROEF Amsterdam uitgenodigd om in Seoul te komen spreken in het Seoul Innovation Park. En om samen te kijken naar het Rooftop Common Land project aldaar. Dat was een hele leerzame week, en ook daar is een MOU getekend. De inhoud vind je hier.