Frances Ha – Rooftop Screenings met Roffa Mon Amour

Datum vrijdag 31 mei
Locatie STROOM, Lloydstraat 1, 3024 EA. Ingang via centrale hal.
Deur open 20:00 uur
Start 22:15 uur
Einde 00:15 uur
16,50 Film /  €25 film + hamburger (vlees of vegan)
Let op: de hamburgers worden tussen 20:30 en 21:30 uur geserveerd. De film start na zonsondergang.
Dit dak is rolstoeltoegankelijk

STROOM en Roffa Mon Amour gaan voor de derde keer gezamenlijk het dak op en presenteren tijdens de Rotterdamse Dakendagen bitterzoete komische metropoolcinema over twee prachtvrouwen: Poppy in Londen en Frances Ha in New York.

Met een dekentje en een prachtfilm is het goed toeven op het heerlijke dakterras van STROOM! Naast de bbq voor de hamburgers vind je hier een bar met G&T’s van Bobbie’s Gin, wijnen en Warsteiner bier.

Kleed je wel warm aan, want het kan fris worden. Mocht het regenen, dan is het slim om zelf een poncho mee te nemen. Ook zijn er een aantal beschikbaar op locatie. 

 

Vrijdag 31 mei : Frances Ha (2012) – Noah Baumbach

Eindtwintigers Frances en Sophie zijn ‘Best Friends in de Big Apple’. Het liefst zijn ze altijd samen en ze delen werkelijk alles, totdat Sophie besluit een volgende levensfase te ontdekken met haar vriend: vaarwel vrijheid, vaarwel vriendschap.

Frances blijft alleen achter en met het wegvallen van pilaar Sophie lijkt haar hele leven in één klap in te storten. Ze verliest ook haar bijbaan bij een dansgezelschap en het gedeelde appartement met Sophie. Komt het wel goed met deze zachtaardige vrouw met grote ambities heeft in de moderne dans die mijlenver verwijderd lijkt van haar doel? Godzijdank houdt haar positieve, zij het ietwat naïeve en onbenullige karakter haar op de been. We zouden allemaal willen dat we een klein beetje Frances Ha in ons leven hadden.