Happy Go Lucky – Rooftop Screenings met Roffa Mon Amour

Datum zaterdag 1 juni
Locatie STROOM, Lloydstraat 1, 3024 EA. Ingang via centrale hal.
Deur open 20:00 uur
Start 22:15 uur
Einde 00:15 uur
16,50 Film /  €25 film + hamburger (vlees of vegan)
Let op: de hamburgers worden tussen 20:30 en 21:30 geserveerd, de film start als het donker is.
Dit dak is rolstoeltoegankelijk

STROOM en Roffa Mon Amour gaan voor de derde keer gezamenlijk het dak op en presenteren tijdens de Rotterdamse Dakendagen bitterzoete komische metropoolcinema over twee prachtvrouwen: Poppy in Londen en Frances Ha in New York.

Met een dekentje en een prachtfilm is het goed toeven op het heerlijke dakterras van STROOM!

Naast de bbq voor de hamburgers vind je hier een bar met G&T’s van Bobbie’s Gin, wijnen en Warsteiner bier.

Kleed je wel warm aan, want het kan fris worden. Mocht het regenen, dan is het slim om zelf een poncho mee te nemen. Ook zijn er een aantal beschikbaar op locatie. 

 

Zaterdag 1 juni : Happy Go Lucky (2008) – Mike Leigh

Het kleurrijke leven van Britse rasoptimist Poppy is even wennen voor de kijker. Bestaat het echt? Iemand die niet boos wordt als haar fiets is gejat. Iemand zo dankbaar voor het leven, voor haar werk als basisschooljuf, voor haar liefde voor de medemens. Iemand die dansend, fietsend, trampolinespringend door Londen gaat, zonder mee te draaien met de verwachtingen van de maatschappij. Geen kind, geen eigen huis, rijbewijs in aantocht op hoop van zegen, vaste partner nog niet in beeld. In Happy Go Lucky gebeurt het echt. Geweldige performance van Sally Hawkins en een komisch script dat op een heel fijngevoelige manier diepere lagen aansnijdt.