High-Rise Highlights II: WPC & Delftse Poort

Fietstour (zelf fiets meenemen)
Vertrek (zaterdag en zondag) 11:00, 11:20, 11:40, 12:00, 13:0, 14:00, 14:20, 14:40 vanaf Delftse poort en 11:10, 11:30, 11:50, 13:50, 14:10 en 14:30 uur vanaf WPC
Daken World Port Center & Delftse Poort
Duur ca. 2 uur
10 (5 met Dakpas van dezelfde dag)
Taal Language no problem
Startlocatie Entreehal Delftse Poort (Weena 505) of Entreehal WPC (Wilhelminakade 901)
Check je ticket voor de juiste startlocatie, wees ruim op tijd aanwezig.
Eigen vervoer, dit is een tour zonder gids.

In een High-Rise Highlights-groep bezoek je twee van de hoogste daken uit ons arsenaal. Omdat je met een klein groepje naar boven gaat is er alle tijd om van het geweldige uitzicht te genieten en naar hartenlust te fotograferen. Bij deze tour is geen gids aanwezig, wel word je ontvangen en de weg gewezen op locatie.  

Het World Port Center (123 m) was een van de eerste hoge gebouwen op de Kop van Zuid en bevat het hoofdkantoor van het Rotterdamse havenbedrijf. Je vind dit gebouw naast Hotel New York. Je bezoekt het dakterras op de hoogste verdieping. Niet helemaal op het dak dus, maar wel met een geweldig uitzicht over de Nieuwe Maas, Erasmusbrug en de skyline. De Delftse Poort, vlak naast Rotterdam Centraal Station, is een publiekslieveling van de Dakendagen. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom, met haar 90 meter (de lagere van de twee torens) is ze een geweldig uitkijkpunt over de stad.

Je kunt ongeveer 15 minuten op ieder dak besteden.

Restricties:

  • Geen toegang op hakken.
  • Toegang vanaf 15 jaar.
  • Tassen en losse objecten mogen niet mee naar het dak (kunnen worden achtergelaten op locatie). Dit geldt ook voor cameratassen. Statieven zijn niet toegestaan op het WPC, wel op het dak van de Delftse Poort.
  • Let op: zonder geldig ID-bewijs geen toegang tot World Port Center.
  • De beveiliging bepaalt op de dag zelf of toegang tot dakterras veilig is i.v.m. weersomstandigheden.

Info for international visitors: Language is no problem, this is a non-guided tour. For the English description, click ‘English’ in the top right corner. 

Our English spoken and ‘language no problem’ tours are: WTC Rooftops, High-rise Highlights 1 (non-guided tour), High-rise Highlights 2 (non-guided tour), Rotterdam Cityscape and Rotterdam from above.