Iftar op het dak

Datum vrijdag 31 mei, zaterdag 1 juni
Locatie Las Palmas, Wilhelminakade 332, 3072 AR. Ingang via Nederlands Fotomuseum.
Deur open 20:30 uur
Start 20:45 uur
Einde 23:30 uur
46,50 all-inclusive diner en programma, onbeperkt water en thee
Let op Dit dak is rolstoeltoegankelijk

 

Iftar op hoogte

Wees welkom bij de Iftar op het Dak! Schuif aan voor een gesprek op hoogte, dit jaar groter dan ooit tevoren. Met een iftarmenu samengesteld door Abdelkader en Saida Benali en een VIP uitzicht op de skyline van Rotterdam. Een avondvullend programma met spoken word van Derek Otte en zang van Karima el Fillali. Passend bij de sfeer van de Ramadan.

Het dak van Las Palmas op de Kop van Zuid is perfect voor de gelegenheid: boven onze dinerlocatie is een penthouse op palen gebouwd. Daardoor heb je vanaf een fantastisch uitzicht aan alle kanten en is het tegelijk overdekt! Onder het penthouse staan lange gedekte tafels, waar het iftarmenu op geserveerd zal worden. Schuif aan en geniet van de sfeer, het eten en natuurlijk het gezelschap.

Djemaa el Fna Rotterdam en de Rotterdamse Dakendagen presenteren tijdens de Ramadan alweer voor het derde jaar de Iftar op het dak, waarbij zowel vastenden als niet vastenden, moslims en niet-moslims gezamenlijk het vasten verbreken. Het diner wordt geserveerd na zonsondergang, maar wordt voorafgegaan door een avondvullend programma.

 

Het Menu

Met zorg samengesteld door Abdelkader en Saida Benali, gekookt door Westerkaatje.

Voor
  • Chebbakia, dadels en sinaasappelpartjes
  • Volle melk
  • Harira, zowel met vlees als vegetarisch
 
Hoofd
  • Butter chicken curry en vegetarische curry,
  • Rijst Marokkaanse bietensalade met spinazie en grapefruit
  • Couscous van bloemkool met pistachedressing
  • Lawash en dips
 
Na
  • Basbousa met rozensiroop en rozenblaadjes

 

Thee en koffie.

 

Het Gesprek

Voor we samen het vasten verbreken is er ruimte voor een gesprek op hoogte. Speciaal voor deze iftar op het dak ontwikkelde Lydia van Veen samen met Samira Abbadi en Alia Azzouzi het Ramadan vragenspel. Altijd al willen weten waarom de Ramadan elk jaar op een andere datum plaatsvindt? En hoe zat het ook alweer met niet eten en drinken? Dit is de avond waarop je elkaar alles mag vragen. Domme Ramadan-vragen bestaan niet.

Het Programma

Karima El Fillali is een Nederlands-Marokkaanse zangeres en songwriter. Van haar Marokkaanse vader en haar Nederlandse moeder kreeg ze zowel Arabische als klassieke muziek met de paplepel ingegoten. Derek Otte schrijft gedichten, verhalen en spoken word. Zijn spitsvondige pen kenmerkt zich door diepgang en humor. Abdelkader en Saida Benali schreven samen hun kookboek Casa Benali. Speciaal voor de gelegenheid brengen zij hun kookboek mee, dat je gesigneerd kunt kopen.

De Avond

Inloop: 20:30 uur

Start Programma: 20:45

Diner: zonsondergang, rond 22:00 uur

 

Foto Las Palmas: Studio van Damme