Informatiemarkt Gemeente Rotterdam

Datum zaterdag 1 juni, zondag 2 juni
Locatie Dak van de Doelen. Entree via hoofdingang: Schouwburgplein 50
Deur open 11:00 uur
Start 11:00 uur
Einde 17:00 uur
gratis

Foto: Rien van Rijthoven

Rotterdam houdt van daken

In Rotterdam gebeurt veel op het dak. En de gemeente is voor de meeste van die projecten een belangrijke partner. Ook wil de stad haar bewoners aanmoedigen om zelf hun dak in te zetten. Bijvoorbeeld voor waterretentie, energieopwekking of een sociale functie. In sommige gevallen kun je hier zelfs subsidie voor aanvragen!

In het kader van de Rotterdamse Dakendagen organiseert de gemeente Rotterdam daarom deze gratis informatiemarkt in en op het dak van de Doelen.

Wat kan ik met mijn dak?

Op de informatiemarkt krijg je alles te zien en te horen over het aanleggen van een groendak en het gebruik van het dak als waterbuffer, hoe je met je dak energie kan opwekken of sociale activiteiten kunt ondernemen. Niet alleen de gemeente, maar ook bijv. de waterschappen en leveranciers van daksystemen zijn aanwezig. Naast informatie en inspiratie is er natuurlijk ook een prachtig uitzicht, waar je van kan genieten.

Kinderen kunnen zich weer uitleven met een “Dak-a-thon”, een speurtocht die je op een actieve manier kennis laat maken met wat een dak allemaal kan bieden.

 

Meer informatie: www.rotterdam.nl/infodaken