Millennials op het dak: Theater Zuidplein presenteert Lab-Z

Datum zaterdag 1 juni
Locatie ‘T Slag –  Sandelingplein 16e, 3075 AG Rotterdam
Deur open 18:30 uur
Start 19:00 uur
Einde 21:00 uur
7,50
Let op Dit dak is rolstoeltoegankelijk

De jonge theatermakers van Lab-Z maken voorstellingen die 100% in het nu staan. Lab-Z is de leer- en werkplaats van Theater Zuidplein. Tijdens de Rotterdamse Dakendagen presenteren drie jonge makers zich bovenop ’t Slag, een bijzonder dak op Zuid tussen Feyenoord en Vreewijk.

Spoiled & Broke, Lazy & Woke – LUSU

Een kijkje in de #struggles van koffienippende millennials in een quarter life crisis: dat is deze voorstelling van collectief LUSU in een notendop. Een vriendengroep van de middelbare school ziet elkaar de laatste tijd steeds minder, want ze zijn hartstikke #druk. Tijdens een feestje proberen ze te ontsnappen aan de druk van een instaworthy leven.

Altijd al willen weten hoe een millennial in elkaar zit? Of ben je er zelf een en heb je zin in een avondje herkenbaarheid van de bovenste plank? Dan moet je hierbij zijn.

LUSU is het brain child van Dewi Kasmo, die het leertraject bij Theater Zuidplein zo goed als heeft afgerond.

Barbara Willemsen

Het is de missie van Barbara om kunst en cultuur voor iedereen in de Rotterdamse wijken toegankelijk te maken. Theatertrajecten van de wijk voor de wijk. Ze zit middenin het leertraject van Lab-Z. Samen met de kinderen uit haar project ‘Drums in de Wijk’ maakt ze een voorstelling speciaal voor dit dak.

Mitchell Folst

De jonge acteur Mitchell Folst staat aan het begin van zijn leertraject bij Lab-Z. Hij speelt mee in Spoiled & Broke, Lazy & Woke, maar heeft ook een eigen performance: het spectaculaire, muzikale en circusachtige Eyes.

 

In samenwerking met