Monumentale daken ca. 1930

Fietstour (zelf fiets meenemen)
Vertrek (zaterdag en zondag) 11:00, 13:00 en 15:00 uur
Daken Van Nelle Fabriek en HAKA-gebouw
Duur ca. 1,5 uur
12,50 (7,50 met Dakpas van dezelfde dag) 
Taal Nederlands
Startlocatie Van Nelleweg 1. Melden bij slagboom entree terrein.
Meld je 15 minuten voor vertrek bij de startlocatie

In deze monumentale tour bezoek je twee industriële pareltjes uit de architectuurgeschiedenis van Rotterdam: De Van Nelle Fabriek en het HAKA-gebouw. Twee voormalige fabrieks- en kantoorgebouwen die volledig zijn en worden getransformeerd voor een nieuwe functie.  

De Van Nelle Fabriek ligt langs de Delfshavense Schie op de grens met Schiedam en werd in 1925 gebouwd door architecten Brinkman & Van der Vlugt. Het is een iconisch voorbeeld van de stijl van Het Nieuwe Bouwen en staat sinds 2014 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze voormalige koffiefabriek  van de bekende firma Van Nelle doet tegenwoordig dienst als kantorencomplex, eventlocatie en museum. We gaan hier het dak op (en dat is uniek), waarbij je kunt genieten van een wijds uitzicht over Rotterdam West, Schiedam en Midden-Delfland.

Het HAKA-gebouw is een industrieel pand aan de Vierhavensstraat gebouwd in de jaren 30 door architecten H. F. Mertens en J. Koeman. Het gebouw deed dienst als bedrijfsgebouw, graansilo en garage en werd in opdracht van de Coöperatieve Groothandelsvereniging De Handelskamer (HAKA) gebouwd. Het HAKA-gebouw wordt door Dudok Groep getransformeerd naar een modern en karakteristiek kantoorgebouw, met behoud van industriële en monumentale waarden. Het gebouw staat in het hart van het M4H gebied (Merwe-Vierhavens), een nieuwe hotspot voor pionierende en ambachtelijke maakbedrijven en creatieve ondernemers. Beklim dit industriële dak en ontdek nieuwe uitzichten over het havengebied van de Merwehaven en natuurlijk de binnenstad.

Restricties: Schoenen zonder hakken verplicht. Eigen fiets benodigd.

Info for international visitors: this tour is in Dutch. Please check out our English spoken and ‘Language no problem’ tours: WTC Rooftops, High-rise Highlights 1 (non-guided tour), High-rise Highlights 2 (non-guided tour), Rotterdam Cityscape and Rotterdam from above.