Opera Daken

De Operadagen Rotterdam is een succesvol festival dat jaarlijks in mei plaatsvindt en waar wij ons erg verwant mee voelen, omdat de organisatie ook met een grote diversiteit aan partners op verrassende locaties werkt. De editie van dit jaar is afgelast. Voor die editie waren al diverse producties voorbereid. De meeste worden verschoven naar september en naar volgend jaar. Maar samen met de Dakendagen geven de Operadagen de makers wel alvast een klein, maar groots, podium op een dak!

De performers tonen kleine afgeronde delen van hun productie op een dak, en daar hebben we mooie clips van gemaakt. Benieuwd wat je van de producties kunt verwachten?

Hieronder zie Claron McFadden, die haar interpretatie van David Bowie’s Heroes zingt op het dak van het Rotterdams Centraal station.

Hieronder Frau Bakker op het dak van een woonhuis naast De Hef:

Bekijk hieronder de video van Ariah Lester op het dak van de Maassilo:

Misschien viel het je al op, Ariah Lester is hier te zien bovenop het beschilderde dak van de Maassilo in Rotterdam-Zuid. En niet zomaar een schildering. Dit is een van de Sleeping Giants die in 2019 in het kader van de Rotterdamse Dakendagen werden geschilderd door kunstenaarsduo Ella & Pitr. Deze ‘slapende reuzen’ verbeelden het talent en potentieel van bewoners uit de omliggende wijken, dat niet altijd zichtbaar is in de stad. Lees hier meer over Rotterdams Sleeping Giants.