Pleinbios Presenteert: Taxi Driver

Datum zaterdag 1 juni
Locatie Q-Park Bijenkorf Parkeergarage
Deur open 21:30 uur
Start 22:30 uur
Einde 00:20 uur
8
Let op: Dit dak is rolstoeltoegankelijk

 

You talkin’ to me?

De Rotterdamse Pleinbios (bekend van de zomerse filmavonden in het Museumpark) zoekt meerdere keren per jaar het avontuur op. Film op spannende plekken, waarbij de locatie en het programma elkaar versterken. Dat noemen we ‘Pleinbioscoop Presenteert’. Tijdens Pleinbioscoop Presenteert op de Rotterdamse Dakendagen hebben we het dak van de Q-Park Bijenkorf Parkeergarage gekoppeld aan de ijskoude klassieker Taxi Driver.

 

Over de film – Taxi Driver (1976)

Martin Scorsese’s meesterwerk Taxi Driver verbeeldt hoe veteraan Travis Bickle (Robert de Niro) langzaam wegzakt in zijn eigen gekte. Terwijl hij in zijn gele taxi door New York rijdt, ziet hij alleen nog maar goorheid en viezige decadentie. Zowel op straat als op zijn eigen achterbank. Zijn nachtelijke beslommeringen worden steeds meer een voedingsbodem voor gewelddadige fantasieën. De stad als ‘open riool’ en Travis als putdeksel.

 

Over de locatie

De Q-Park Bijenkorf parkeergarage vind je aan de Aert van Nesstraat. Veel centraler wordt het niet in Rotterdam. Het schuine dak ligt genesteld tussen de hoogbouw eromheen en je kijkt zo naar binnen bij verschillende wolkenkrabbers aan en rondom de Coolsingel. De straat zie je niet, je hoort alleen een zachte echo van toeters en motoren die beneden voorbijkomen. 

Praktisch + snacks en drankjes

De Pleinbios zorgt voor stoeltjes en dekentjes. Omdat we bovenop een parkeergarage zitten, kun je de auto vlakbij neerzetten. Je picknickspullen en kussentjes zijn dan ook van harte welkom. We zorgen dat er fris en popcorn verkrijgbaar is, maar je favoriete zak chips en een flesje van het een of ander mag je zelf meenemen. Met de fiets komen mag natuurlijk ook, graag zelfs. Beneden is een fietsenstalling. Je neemt dan de lift via de voetgangersingang van de parkeergarage.