PopUp010 #19: Crying Boys Cafe & Bewilder

Datum: vrijdag 9 juni
Locatie: Het Parkeerdek WTC (dak voormalig V&D)
Deur open: 20:00 uur
Start: 20:45 uur
Einde: 23:00 uur
Kosten: 10 euro exclusief Dakpas

Twee bands op één dak! Verwacht een intense, dansbare avond met invloeden van Future Islands, The War On Drugs en Wilco.

Crying Boys Cafe:

Een bijzonder moment. Het waren namelijk de Rotterdammers van Crying Boys Cafe die ruim 3 jaar geleden de allereerste editie van PopUp 010 openden. Sindsdien is er een hoop gebeurd voor de band rondom Jasper Hupkens.

Wat hoogtepunten:
– Optredens op onder andere Motel Mozaique, Eurosonic Noorderslag, in Paradiso en Rotown
– Een platendeal bij Neerlands fijnste indielabel: Excelsior Recording
– Optredens op Radio 2, 3FM en bij DWDD

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De eerste volledige langspeler, The Keys Not The People, werd ook nog eens prachtig ontvangen door de pers. “Het Nederlandse antwoord op Future Islands” (3VOOR12), “Crying Boys Cafe is een fonkelende nieuwe ster aan het Excelsior-firmament” (OOR) en “Een wonderbaarlijke combinatie van prachtig intense vocalen, begeleid door strakke ritmes en bijna minimalistische sounds” (Platomania).

Bewilder:

Na Crying Boys Cafe is het de beurt aan de Utrechters (en labelgenoten bij Excelsior Recordings) van Bewilder. Debuutplaat Dear Island is alweer eventjes uit, en met die plaat tourden de mannen heel binnen- en buitenland door.

Dat de band van toffe, spannende dingen houdt is duidelijk: een tour door Bali en hun 1-uur durende versie van Forza (Forza XL) bij 3VOOR12 Radio. Een optreden op een dak stond nog niet op dat lijstje, maar daar komt op 9 juni dus verandering in.