PopUp 010: Certain Animals en Woody Pines

PopUp 010 brengt bijzondere concerten naar onverwachte locaties. Een perfecte match met de Rotterdamse Dakendagen: wij hebben onverwachte locaties in overvloed. Bij ons krijg je twee bands voor de prijs van een. Dit jaar presenteren we een tweeluik uit Rotterdam en Nashville, onze eigen nuchtere havenstad meets the deep south.

Certain Animals

Certain Animals serveert rock met een psychedelisch rafelrandje. Meerstemmig en melodieus. Het Rotterdams trio staat nog geen jaar op de planken maar wist in korte tijd al vele zieltjes te winnen. Na het voorprogramma bij onder andere Therapy?, Golden Earring en Randy Hansen, tourde het drietal in het najaar van 2017 succesvol mee met de Popronde.

Afgelopen september werd de succesvolle 7” single Image met bijbehorende clip gereleased in een stijf uitverkocht V11 Rotterdam. Rotterdamse trots dus!

Woody Pines

De muziek van Woody Pines is ontstaan op straten van Nashville en het kwartet blijft hun roots trouw. Met behulp van veelal akoestische instrumenten brengt Woody Pines heerlijke country blues, jugband en hokum. En daar spat de authenticiteit vanaf.

Vele van de beste Americana-bands zijn begonnen als straatmuzikanten, zoals ook de Old Crow Medicine Show. Woody en de zanger van de OCMS Gill Laundry hebben ook nog samen getourd met een eigen band. Die straatstijl heeft nog altijd invloed op het optreden van Woody Pines: tomeloze energie, catchy ritmes, opzwepende teksten en uitzinnig speelplezier. Voor fans van Pokey LaFarge is Woody Pines een absolute aanrader.

Over het dak: de Hoge Wiek

Deze superhoge studentenflat heeft een fantastisch dakterras, waar dit concert zal plaatsvinden. Een magisch uitzicht over de Nieuwe Maas en het centrum van Rotterdam.