Rooftop Urban Sleep Spaces

Datum zaterdag 2 en zondag 3 juni  + ieder ander weekeinde in juni.

Locatie Luchtpark Hofbogen, Katshoek (ingang via Luchtsingel of Heer Bokelweg)  

Tijd Bekijk de objecten tussen 11:00 – 17:00. Vanaf 16:00 kunnen slapers inchecken voor hun overnachting.      

75,- (per object per nacht, max. 2 personen, inclusief ontbijt)   

English info see below

Wakker worden op het dak. Kom slapen in de Rooftop Urban Sleep Spaces

Altijd al willen slapen op een dak? Tijdens de Dakendagen kan dat! Op 2 en 3 juni wordt een intiem dakdorp van Rooftop Urban Sleep Spaces (RUSS) geopend, bovenop Station Hofplein. Kies één van de bijzondere slaapobjecten voor een unieke overnachting (max. twee personen per object) midden in de stad. Inclusief ontbijt. Deze RUSS’en zijn niet alleen tijdens het festival, maar gedurende de hele maand juni in het weekend te boeken.

Voor dit project zijn zeven kunstenaars, architecten en ruimtelijk ontwerpers uitgenodigd om hun kijk op anders wonen tentoon te stellen, vertaald naar een slaapobject. Na de editie van vorig jaar, met een focus op het ‘wonen op daken’, laten we dit jaar meer ruimte voor de verbeelding en de discussie met het publiek. Welke waarden zijn essentieel voor het ontwerp van een dakdorp?

De slaapobjecten laten ieder verschillende fantasierijke slaapmogelijkheden zien en vormen een experimenteel dakdorp, waar bezoekers kunnen overnachten. De locatie is toepasselijk voor dit project: Station Hofplein wordt tijdens de Dakendagen geopend als permanent publiek dak en is het beginpunt van wat het langste open dak van Rotterdam moet worden.

De Sleep Spaces

Sleeping Pod – Studio Made By

Icosaeder – Boomhuttenfest/Sander Borsje

Val Ross – Boris Duyneveld – MUD projects

BEDBUG – Franka te Lintel Hekkert en Ronnie Kommene

 

Second Skin – Rob Sweere

Blue – Boomhuttenfest/Sander Borsje
Blue heeft een matras van 1.20 x 2.00 m

Bloesembar verzorgt op het Hofpleindak warme en koude dranken van handgeplukte planten. De Bloesembar is een professionele cocktailbar met aan de basis van alle dranken, heerlijk geurende bloemen, kruiden, zaden en bladeren, die in bescheiden hoeveelheden met de hand geplukt worden door Maidie. 

Na de Dakendagen zijn de slaapobjecten, in het teken van de Rotterdam Architectuur Maand, de hele maand juni nog te bewonderen. De installaties zijn tussen 11:00 uur en 17:00 uur te bekijken. In de weekenden zijn ze tevens te boeken voor een overnachting.

Een overnachting is inclusief ontbijt, warme douche en bedlinnen van het Hilton Hotel.

Have you always wanted to spend the night on a rooftop? Now you can!

An intimate rooftop village of Rooftop Urban Sleeping Spaces (RUSS for short) will be placed on top of the former train platform Station Hofplein. Seven artists, architects and spatial designers have been invited to create a unique sleeping space fit for two. Part of the programme for the rooftop festival Rotterdamse Dakendagen, these futuristic pods are available for booking every weekend in June.

Each object is an interpretation of its creator’s view on urban housing. To provide guests with an unforgettable experience, these unique accommodations are combined with the luxury of a hotel stay. Each booking includes a hot shower, complimentary breakfast for two and hotel linens, graciously provided by the local Hilton Hotel. Price: €75 per object per night (no more than two guests per object).