Rotterdam from above (EN)

Wandeltour (geen fiets benodigd)
Vertrek (zaterdag & zondag) 12:00 en 15:00 uur (kaartverkoop alleen aan de deur)
Daken Doelstraat, Holbeinhuis en Parkeergarage Koopgoot
Duur ca. 2 uur
12,50 (7,50 met Dakpas van dezelfde dag)
Taal Engels
Startlocatie Luchtpark Hofbogen
Meld je 15 minuten voor vertrek bij de startlocatie

Deze wandeltour door het centrum van Rotterdam laat je de wederopbouw-stad van boven beleven! We bezoeken eerst het woongebouw in de Doelstraat. Dit complex heeft een verrassende idyllische binnentuin waar je op neer kijkt en een mooi uitzicht hebt over het Hofplein. Daarna gaan we naar het nabij gelegen Holbeinhuis tegenover het Stadhuis. Dit kantoorgebouw naar ontwerp van de gebroeders Kraaijvanger werd in de jaren ‘50 gerealiseerd. Het gebouw, op de hoek van Stadhuisplein, is vernoemd naar de Duitse kunstschilder Hans Holbein die meerdere keren Erasmus portretteerde. Op de blinde zijgevel kun je een mozaïek bewonderen van Louis van Roode die twee steden verbonden door de Rijn verbeeldt: Roterodamum, de geboortestad van Erasmus en Inclyta Basilea, de plaats waar hij gestorven is. Tenslotte is beklimmen we het dak van de parkeergarage aan de Beurstraverse en bekijken de stadse drukte van de Koopgoot van boven.

Restrictie: alleen schoenen zonder hakken toegestaan.

Info for international visitors: Language is no problem, this is an English tour. For the English description, click ‘English’ in the top right corner.

Our English spoken and ‘language no problem’ tours are: WTC Rooftops, High-rise Highlights 1 (non-guided tour), High-rise Highlights 2 (non-guided tour), Rotterdam Cityscape and Rotterdam from above.