Dansmakers

Thuisblijven, afstand nemen. Het normale menselijk contact ontbreekt. Geïsoleerd, met een steeds groter wordende drang om los te breken. Het verlangen om vrij te kunnen bewegen groeit. Uit te breken, het van de daken te kunnen schreeuwen, los laten.

SKVR geeft talent de ruimte. Letterlijk! Dertig jonge dansers van SKVR Dansmakers Small, Medium en Large dansen op gepaste afstand van elkaar de choreografie GRIP.

De dansers van SKVR Dansmakers zijn op zoek gegaan naar de mogelijkheden om de lastige situatie waarin we leven te vertalen naar dans. De choreografie GRIP is hieruit ontstaan. GRIP toont dansers die, ieder op hun eigen manier, omgaan met een andere manier van leven, op afstand. Met het willen losbreken, twijfel, geen grip hebben op de situatie, als uitgangspunt.

Een duet van twee zussen, die elkaar wel mogen aanraken, laat een andere kant zien. Hoe we het contact nodig hebben en hoe belangrijk het is om er voor elkaar te zijn.

Prachtige beelden en beweging op een bijzondere locatie in Rotterdam. SKVR Dansmakers geeft een voorproefje van de voorstelling ‘GRIP’. Deze werd na de zomer vertoond aan beperkt publiek, vanwege de Coronamaatregelen.