Symphony of Fire + De Likt

Datum zaterdag 1 juni
Locatie Luchtpark Hofbogen (voormalig Station Hofplein). Ingang via Heer Bokelweg.
Deur open 11:00 uur (dak is tot 20:30 geopend als festivalhart van de Rotterdamse Dakendagen)
Start 20:45 uur
Einde 23:00 uur
10

Symphony of Fire + De Likt

Begin dit jaar stond Symphony of Fire ook al eens op dit dak. Iedereen die dat gezien heeft staat nog steeds steil achterover te slaan. En toen waren ze nog niet eens op volle sterkte, kan je nagaan. Tijdens de Rotterdamse Dakendagen keren ze terug met alles wat ze hebben, deze keer samen Rotterdamse trots: De Likt

Ontploffingen, vuur en bliksem

Symphony of Fire uit Deventer maakt beats met niets anders dan ontploffingen, vuur en bliksem. Tesla coils als instrument? Doen ze gewoon. Een extreem akoestisch orkest dat je van je sokken blaast en zelfs laat dansen. Dit overweldigende geluid sluit naadloos aan bij de futuristische funk van De Likt. Met succesvolle singles als ‘Ja, dat bedoel ik’, ‘Bloed aan de muur’ en ‘Finidi George’ hebben ze de afgelopen jaren menig festival onveilig gemaakt. Op de de Rotterdamse Dakendagen vindt de tomeloze energie van frontman Jordy Dijkshoorn zijn gelijke in het vuur en bliksem van Symphony of Fire. Een optreden om nooit te vergeten!

Voorprogramma: Het Gezelschap

Jordy doet deze avond ook zelf het voorprogramma met zijn nieuwste samenwerkingsverband: Het Gezelschap. Een bijzonder mondig drietal nachtuilen met een voorliefde voor het gesproken – of geschreeuwde – woord. Samen met Nachtburgemeester van Dordrecht Juno Rissema en BrandWerk-MC Diggy Rast levert Jordy hiphopelectro zoals je van De Likt gewend bent, maar dan met vlagen blues en spoken word er doorheen. Zo ontstaat een wisselwerking die op het eerste gezicht heel vreemd lijkt, maar in de kern bijzonder goed aansluit.