Uit-je-dak-muziek

Als onderdeel van ons Dakendingen programma, organiseerden wij in 2020 de eerste Uit-je-dak-muziekprijs! Met de prijs maakten muzikanten die de tofste dakconcert-video instuurden kans op speelplekken in Rotterdam, een geldprijs en, misschien wel het belangrijkste, konden ze zich in de kijker spelen bij muziekprofessionals. Wij daagden samen met Rotterdamse podia muzikanten uit om een concert te geven vanaf het dak, in de mooiste context die er is: de stad. Muzikanten konden tot 15 juni 2020 hun video insturen. De winnaars zijn in juli bekendgemaakt. Benieuwd wie er gewonnen heeft?

Bekijk alle muziekvideo’s en winnaars hier

Alle video’s werden bekeken door de deelnemende programmeurs van de partners en zij kozen de prijswinnaars:

  • €1000 voor de beste video
  • €250 voor de creatiefste video
  • €250 voor de best bekeken video
  • Een optreden in Baroeg, BIRD, Grounds of in de nieuwe Zaal Z van Theater Zuidplein.
  • Een optreden op Eendracht Festival, Festival Downtown, Metropolis, Motel Mozaique of de Rotterdamse Dakendagen.

De prijs werd georganiseerd in samenwerking met Albeda, Annabel, Baroeg, BIRD, Blijdorp Festival, Codarts, De Doelen, Eendracht Festival, Festival Downtown, Grounds, Islemunda, LantarenVenster, Metropolis, Motel Mozaique, Operator, Rotown, Theater Zuidplein, Triphouse en Yardbird. De programmeurs van deze podia vormden de jury en beoordeelden alle video’s.

Het concept en de productie is gedaan door de Rotterdamse Dakendagen in samenwerking met Immanuel Spoor (De Nieuwe Lichting) en Guido van Dieren (BIRD)

De uit-je-dak-muziekprijs werd mede mogelijk gemaakt door:
Popunie, Rotterdam Festivals, Fonds 21, VSBFonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds Podiumkunsten, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Elise Mathilde Fonds, Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot.