Uit-je-dak-muziek

Als onderdeel van ons Dakendingen programma, organiseren wij dit jaar de Uit-je-dak-muziekprijs! Met de prijs maken muzikanten die de tofste dakconcert-video instuurden kans op speelplekken in Rotterdam, een geldprijs en, misschien wel het belangrijkste, kunnen ze zich in de kijker spelen bij muziekprofessionals. Wij daagden samen met Rotterdamse podia muzikanten uit om een concert te geven vanaf het dak, in de mooiste context die er is: de stad. Muzikanten konden tot 15 juni 2020 hun video insturen. De winnaars zijn nu bekend! Benieuwd wie er gewonnen heeft?

Bekijk alle muziekvideo’s en winnaars hier

Nu alle inzenders bekend zijn worden de video’s bekeken door alle programmeurs van de partners en kiezen zij de winnaars van:

  • €1000 voor de beste video.
  • €250 voor de meest originele video.
  • €250 voor de video met de meeste hits.
  • Een optreden in Baroeg, BIRD, Grounds of in de nieuwe Zaal Z van Theater Zuidplein.
  • Een optreden op Eendracht Festival, Festival Downtown, Metropolis, Motel Mozaique of de Rotterdamse Dakendagen.

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

De prijs wordt georganiseerd in samenwerking met Albeda, Annabel, Baroeg, BIRD, Blijdorp Festival, Codarts, De Doelen, Eendracht Festival, Festival Downtown, Grounds, Islemunda, LantarenVenster, Metropolis, Motel Mozaique, Operator, Rotown, Theater Zuidplein, Triphouse en Yardbird. De programmeurs van deze podia vormen de jury en zien dus je video!

Het concept en de productie is gedaan door de Rotterdamse Dakendagen in samenwerking met Immanuel Spoor (De Nieuwe Lichting) en Guido van Dieren (BIRD)

De uit-je-dak-muziekprijs wordt mede mogelijk gemaakt door:
Popunie, Rotterdam Festivals, Fonds 21, VSBFonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds Podiumkunsten, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Elise Mathilde Fonds, Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot.