WTC-dakentour

Wandeltour (geen fiets benodigd)
Vertrek (zaterdag & zondag) 11:00 (alleen op zondag), 13:00 en 15:00 uur
Daken 3 daken van het World Trade Center (Beurs)
Duur ca. 1,5 uur
12,50 (7,50 met Dakpas van dezelfde dag)
Taal Nederlands of Engels (let op de voertaal van het tijdsslot bij het kopen van tickets)
Startlocatie Hal WTC, Beursplein 37
Meld je 15 minuten voor vertrek bij de startlocatie

Denk je bij het WTC aan het hoge spiegelende iconische gebouw midden in de stad? Dat klopt! Maar dit gebouwencomplex heeft nog meer daken en kent een lange geschiedenis. Tijdens deze tour ga je met de beveiligers op stap langs drie verschillende daken van het (historische) Rotterdamse Beursgebouw.

World Trade Center Rotterdam bestaat al sinds 1936. In 1928 werd er een prijsvraag uitgeschreven voor het ontwerp. Architect J.F. Staal bouwde het multifunctionele Beurscomplex volgens de stijl van het Nieuwe Bouwen. Vanwege het monumentale karakter, dat juist ver van de eerder genoemde stijl af staat, is de ingang opvallend.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg de Beurs een aantal voltreffers te verduren. Maar de schade bleef gelukkig beperkt en in 1941 werd het pand heropend. De beurs huisvestte niet alleen de Kamer van Koophandel en de handelsbeurzen, maar ook kantoren, restaurants en winkels. Tevens bood het gebouw, met zijn vele ondergrondse gangen en buizen, een onderkomen aan bijna 100 onderduikers tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In 1984 werd gestart met de welbekende hoogbouw, midden op de bestaande laagbouw uit de jaren 30. Koningin Beatrix opende het hernieuwde complex in 1987 onder de naam Beurs – World Trade Center. In 2014 kreeg het uiteindelijk de huidige naam: World Trade Center Rotterdam.

Info for international visitors: this tour is given in Dutch and in English. For the English description, click ‘English’ in the top right corner. Make sure you choose an English timeslot when buying your tickets.

Our English spoken and ‘language no problem’ tours are: WTC Rooftops, High-rise Highlights 1 (non-guided tour), High-rise Highlights 2 (non-guided tour), Rotterdam Cityscape and Rotterdam from above.

 

Foto’s: (c) WTC Rotterdam