FAQ na persconferentie 9 juli

Waarom gaan de activiteiten van Rotterdamse Dakendagen toch door, ondanks de nieuw aangekondigde maatregelen?

Op basis van het overzicht van de nieuwe maatregelen op Rijksoverheid.nl en overleg met autoriteiten mogen we concluderen dat het Ted Langenbach Museum, de dakentours en de dakwandelingen die we dit weekend (10 en 11 juli) organiseren gelden als ‘evenement met een doorstroom van mensen’. Hierbij voldoen we aan de voorwaarden die nu worden gesteld. 

Activiteiten die later plaatsvinden (Bard in the Yard en Torenmuziek op het dak) zijn ‘evenementen met een vaste zitplaats’ en kunnen daarom ook onveranderd doorgaan. Feitelijk verandert er dus niets aan het aangekondigde programma. 

Zijn de activiteiten van Rotterdamse Dakendagen veilig?

Wij zijn ervan overtuigd dat onze activiteiten zo veilig mogelijk georganiseerd worden, je kunt hier lezen welke coronamaatregelen we nemen. Deze zijn ongewijzigd sinds de persconferentie op 9 juli. 

Wat is jullie beleid rondom het retourneren van tickets?

Zolang onze activiteiten door mogen gaan, is retournering van tickets niet mogelijk. Dit betekent dat we geen geld terug geven. Op dit moment (na de persconferentie van 9 juli) mogen we concluderen dat alle geplande activiteiten inderdaad door mogen gaan. Je gekochte tickets blijven dan ook gewoon geldig.