FAQ Rotterdamse Dakendagen 2023

Meest gelezen

Wanneer vinden de Rotterdamse Dakendagen plaats in 2023?

Van donderdag 1 t/m zondag 4 juni. Op zaterdag en zondag kun je de meeste daken bezoeken. Het project ‘Bovenop Zuid’ op Winkelcentrum Zuidplein is de hele maand juni te bezoeken.

Hoeveel kost een bezoek aan Rotterdamse Dakendagen?

Dat ligt aan het programma-onderdeel. Sommige programma-onderdelen zijn gratis, voor andere moet je een ticket kopen. Op de programma-pagina staat de prijs altijd vermeld en kun je ook tickets kopen.

Kan ik ook zonder kaartje het dak op?

Dat kan! Je kunt op 3 en 4 juni een bezoek brengen aan ons Centrale Dak op de Rotterdam Building. Je kunt hier terecht voor je eerste uitzicht, informatie over het festival en een kop koffie of thee. Daarnaast is ook de voorstelling ‘Hellend Vlak’ gratis te bezoeken (zolang de capaciteit dit toelaat).

Hoe lang duurt mijn bezoek?

De duur van het programma-onderdeel staat op de betreffende pagina vermeld. De maximale duur is 2 uur, de minimale duur is 30 minuten.

Ik ben bang dat ik te laat kom. Tot wanneer is mijn kaartje geldig?

Je ticket is in principe geldig tot en met de start van het programmaonderdeel en daarna niet meer. Ben je te laat, check dan op locatie of via de chat op deze site of je later aan kunt sluiten. Bij sommige programmaonderdelen luistert dit nauwer dan bij andere, maar we doen altijd ons best voor je.

Komt de Rotterdam Rooftop Walk dit jaar weer terug?

De Rotterdam Rooftop Walk was een eenmalig project in 2022. Dit jaar organiseren we Bovenop Zuid,  een ander bijzonder project waarbij je ook heel juni het dak op kunt!

restricties

Is er rolstoelvriendelijk programma?

Helaas zijn de meeste daken niet rolstoelvriendelijk vanwege trappen en ontoegankelijke doorgangen bij de daken. Het dakbezoek Blaak tot Binnenrotte kun je wel met een rolstoel bezoeken. Net als de specials Aqueerius, Uncanny Valley (Liedhuis), Hellend Vlak, de Kofferbakmart en De radicalisering van een glazenwasser.

Moet ik kunnen traplopen om het dak te bezoeken?

Soms moet je traplopen, soms is er een lift. Maar ook bij daken met een lift moet je meestal nog een klein trapje op om het dak op te komen. Alleen bij rolstoelvriendelijk programma kun je er zeker van zijn dat je geen trap hoeft te lopen. Dit programma kun je vinden bij ‘selecties’ in het programma-overzicht.

Is er een minimale leeftijd om het dak op te mogen?

Vanwege de veiligheid en onze vergunning om mensen het dak op te laten hanteren we vaak een minimale leeftijd. Deze staat altijd vermeld op de pagina van het betreffende dak en alle programma-onderdelen die hier plaats vinden.

Waarom mag ik geen hakken dragen op sommige daken?

Hakken (specifiek puntige hakken) kunnen op sommige daken het dakoppervlak beschadigen.

tickets

Kan ik mijn ticket annuleren of ruilen?

Je kunt gekochte tickets bij ons niet annuleren of ruilen. Wel kun je deze veilig aanbieden via TicketSwap.

Ik heb tickets gekocht, maar ik heb een ticket over. Wat nu?

Helaas kunnen we je ticket niet terugnemen. We adviseren je om nog iemand mee te vragen of je ticket weg te geven aan iemand die er blij van wordt. Of bied je ticket veilig aan via TicketSwap.

Waar moet ik mijn tickets/toegangsbewijs laten zien?

Je laat je ticket doorgaans zien bij de entree van een gebouw, voor je het dak op gaat.

Zijn er ook tickets te koop aan de deur?

Tickets voor de Rotterdamse Dakendagen zijn alleen op deze website verkrijgbaar. Op zaterdag 3 en zondag 4 juni kun je ook langskomen bij ons Centrale Dak op de Rotterdam Building voor info en tickets.

Krijg ik met mijn kaartje ook toegang tot het Centrale Dak van de Rotterdam Building?

Ja, zelfs zonder kaartje kan dat. Je kunt tijdens het hele weekend een bezoek brengen aan ons centrale dak op de Rotterdam Building. Je kunt hier terecht voor informatie over het festival, je eerste uitzicht en een kop koffie of thee.

Overig

Hoe weet ik waar ik moet zijn?

De (start)locatie van je programma-onderdeel staat altijd vermeld op je ticket. Voor sommige dakbezoeken heb je eigen vervoer nodig (bijvoorbeeld een fiets) om van dak naar dak te komen. Dit staat altijd bij het programma-onderdeel vermeld.

Mag ik foto’s maken?

Dat mag! Let wel altijd op je omgeving en houd rekening met anderen. Je mag zonder expliciete toestemming van de organisatie geen statieven of andere grote objecten mee het dak op nemen.

Zoeken jullie nog vrijwilligers?

Ja! We zoeken nog vrijwilligers voor de Rotterdamse Dakendagen en Bovenop Zuid. Klik hier om je aan te melden.

Kan ik mijn kinderen meenemen naar de Rotterdamse Dakendagen?

Dat kan zeker! Je kunt zelf inschatten of ze het eng zullen vinden om op een hoog dak te staan. Let wel op: voor veel daken geldt een leeftijdsrestrictie. Deze zijn pas toegankelijk vanaf 12, 15 of 18 jaar. Dat heeft te maken met veiligheid en onze vergunning. Dit staat altijd bij het programmaonderdeel vermeld.