5x het dak op met het gezin

Wil jij met het hele gezin op dakbezoek? Maar weet je niet welke dakbezoeken geschikt zijn voor kinderen? We’ve got you covered! 

Vanwege veiligheidseisen kun je sommige daken alleen bezoeken vanaf een bepaalde leeftijd. Maar onderstaande programmaonderdelen zijn sowieso voor het hele gezin toegankelijk!

Wandelen: Blaak tot Binnenrotte (3-4 juni)

Een stadswandeling langs drie daken in hartje centrum, met architectuur van de middeleeuwen tot de wederopbouw en de jaren ’70. Je kunt voetballen op het dak, liedjes aanvragen bij de beiaard van de Laurenskerk en jouw droomdak verbeelden in een tekening.  

Dit programma is rolstoeltoegankelijk en kan dus ook met een kinderwagen afgelegd worden.

dak van Las Palmas (3-4 juni)

De route ‘Zuid langs het water’ heeft een leeftijdsrestrictie. Maar je kunt met kleine kinderen wel een kaartje kopen om alleen het bijzondere dak van Las Palmas te bezoeken. Bovenop het dak vind je een fototentoonstelling en natuurlijk ook geweldig uitzicht op de Maas- en Rijnhaven en de oevers met de Rotterdamse skyline.

Het dak van Las Palmas is rolstoeltoegankelijk, je kunt dus ook met een kinderwagen naar boven.

Tour: Op bezoek bij de dakboer (3-4 juni)

De DakAkker startte in 2012 bovenop Het Schieblock. Met 1000m2 is het de grootste dakboerderij van Nederland en een van de grootste in Europa. Behalve groenten, kruiden en eetbare bloemen vind je hier ook kippen en honingbijen. De dakboer is jouw gids en vertelt je alles over dit bijzondere dak.

Gratis: Centrale Festivaldak (3-4 juni)

Op de 11e verdieping van de Rotterdam Building, middenin het stadscentrum en in het hart van ons festivalprogramma, kun je met koffie, thee en stroopwafels genieten van het prachtige uitzicht rond de Lijnbaan en de Coolsingel. Je vindt hier ook alle informatie over het programma Toegang is gratis en je kunt ook met een kinderwagen naar boven! 

Bovenop Zuid (1-30 juni)

De zes voetbalvelden aan ruimte op het dak van Winkelcentrum Zuidplein zijn voor Bovenop Zuid getransformeerd tot een art park op hoogte. Rotterdamse kunstenaars brengen verhalen uit de wijk tot leven gebracht. De expo op het dak smelt samen met de omgeving voor een hele bijzondere wandeling. Zo zag je Zuidplein nog nooit!

Let op: je kunt Bovenop Zuid niet bezoeken met een kinderwagen en voor ieder kind (t/m 15 jaar) moet er een volwassen begeleider mee het dak op.

Eerder stond ook de kofferbakmart op dit lijstje. De kofferbakmart is echter komen te vervallen als onderdeel van de Rotterdamse Dakendagen 2023. Heb je vragen? Mail ons of stuur ons een bericht via het chaticoon.