Kennisdag

De Kennisdag van de Rotterdamse Dakendagen heeft dit jaar als thema Wonen op daken. 

Key note
Wonen in het hart van de stad, midden in de stedelijke ‘vibe’, is weer in. Dat betekent dat steden voor een uitdagende verdichtingsopgave staan. Zo ook Rotterdam. In Licht Verdicht, een onderzoek naar verdichten door optoppen, keken zeven multidisciplinaire ontwerpteams hoe zij de Rotterdamse binnenstad letterlijk naar grotere hoogte kunnen brengen.

Ochtendprogramma 9:30-12:30 uur
De deelnemers aan het ochtendprogramma fietsen langs de drie proeflocaties van de ontwerpstudie ‘Licht verdicht’ en langs de Karel Doorman, het schoolvoorbeeld van licht verdichten. Vertegenwoordigers van de ontwerpteams leggen ter plekke uit wat hun ideeën zijn voor verdichting op deze bijzondere plekken in de stad.

Middagprogramma 14:00-17:30 uur
Namens Rotterdamse Dakendagen houdt Joep Klabbers een keynote over de kansen van dakgebruik, de meerwaarde voor de stad en kwaliteiten van een bovenstad. Daarna volgt een lezing door Marinke Steenhuis over het typische Rotterdamse stadsbeeld. Tijdens de Dakdates pitchen de ontwerpteams hun ideeën. Deze worden vervolgens uitgebreid besproken in de paneldiscussie met Winy Maas(MVRDV), Arjen Knoester (SO Gemeente Rotterdam), Steven Manhave (Manhave Vastgoed), Marc Ibelings (Ibelings van Tilburg architecten), Tracy Metz (Stadsleven) en Maurice Hermens (Royal HaskoningDHV) onder leiding van Catja Edens.

We sluiten af met de uitreiking van de Dakheld 2017, voor die persoon of instelling die het meest innovatief, verrassend en op een duurzame wijze een zichtbare of onzichtbare bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het daklandschap in Nederland.

Vanaf 17:30 dakborrel!

De studie Licht Verdicht is een gezamenlijk initiatief van BNA Onderzoek, Ibelings van Tilburg architecten, de gemeente Rotterdam, NLingenieurs, Maarsen Groep, Manhave Vastgoed en AM vastgoed.

Koop hier je kaartje

Datum: vrijdag 9 juni 2017 van 9:30 tot 17:30 uur
Locatie: Kriterion (in Groot Handelsgebouw), Stationsplein 45.

Ochtendprogramma: melden voor de A-ingang van Groot Handelsgebouw om 09:00 uur.

Middagprogramma: melden op de 7e verdieping van Groot Handelsgebouw, daar wordt je naar Kriterion doorverwezen.
Kaarten kosten €50 voor de hele dag of €25 voor alleen het middagprogramma

Let op: er is een beperkte capaciteit!