Praktische Informatie 2019

Wat zijn de Rotterdamse Dakendagen?

Rotterdamse Dakendagen is een jaarlijks festival op de daken van Rotterdam. We willen laten zien hoe daken kunnen bijdragen aan een levendige, toekomstbestendige stad. We openen deuren die de rest van het jaar gesloten blijven en tonen de mooiste (voor)uitzichten aan ons publiek, hoog boven het stadsgedruis. Tijdens ons festival zijn meer dan 60 daken te bezoeken, waarvan ongeveer 20 Open Daken. De rest zit in meer dan 20 Tours (exclusieve daken bezoeken met een gids) en bijna 30 Specials (evenementen op daken).

Wanneer?

 • Donderdag 30 mei – Sneak Preview
 • Vrijdag 31 mei – De Kennisdag (voor professionals) en Specials
 • Zaterdag 1 juni – Open Daken, Specials en Tours
 • Zondag 2 juni – Open Daken, Specials en Tours

Hoe?

Er zijn drie verschillende manieren om de Rotterdamse Dakendagen te bezoeken:

 • Koop een Dakpas (€8,50) en bezoek op eigen houtje de Open Daken op zaterdag 1 of zondag 2 juni
 • Beleef een Special (concert, voorstelling of diner op een dak)
 • Boek een Tour (bezoek exclusieve daken binnen een bepaald thema, meestal met een gids)

Daarnaast mag je, met één van deze drie tickets op zak, het hele weekend vertoeven in ons festivalhart Luchtpark Hofbogen.

Hoe laat?

Open Daken te bezichtigen met Dakpas:

Zaterdag 1 juni 11:00 – 17:00 uur

Zondag 2 juni 11:00 – 17:00 uur.

De Open Daken zijn dus op vrijdag 31 mei nog niet te bezoeken. Wel vinden er ’s avonds Specials plaats op verschillende daken.

Specials en Tours

Diverse tijden, op de website kun je bij ieder programmaonderdeel de starttijd vinden.

Openingstijden Festivalhart

Luchtpark Hofbogen

 

 • Donderdag 30 mei – gesloten (alleen geopend voor bezoekers van Dansvoer!)
 • Vrijdag 31 mei 17:00 –  23:00 uur (Vrijdagmiddagborrel en officiële opening van de Rotterdamse Dakendagen 2019)
 • Zaterdag 1 juni 11:00 –  20:30 uur (na 20:30 uur alleen geopend voor bezoekers De Likt & Symphony of Fire)
 • Zondag 2 juni 11:00 –  18:00 uur

 

Openingstijden Kaartverkooppunten

Rotterdamse Dakendagen heeft twee verschillende kaartverkooppunten die tijdens het festivalweekend geopend zijn.

Adressen en openingstijden >

 

Cashless festival

Let op: Rotterdamse Dakendagen is een cashless festival. Je kunt op onze festivallocaties alleen met je pinpas betalen (en dus niet contant).

Blokkenschema programma

We hebben een pagina gemaakt waar je de blokkenschema’s met het programma van zaterdag 1 juni en zondag 2 juni kunt terugvinden.

Blokkenschema’s

 

Veelgestelde Vragen

 

Wat kost een kaartje?

Dit jaar kost een Dakpas €8,50 per dag (geldig op zaterdag 1 juni óf zondag 2 juni).

Tours kosten €12,50 p.p. Maar wie al een Dakpas voor diezelfde dag heeft aangeschaft, betaalt nog maar €7,50 p.p. Het loont dus om een bezoek aan de Open Daken met een of meerdere Tours te combineren.

Specials zijn heel uiteenlopend en hebben daarom verschillende tarieven. Met een Dakpas krijg je geen korting op tickets voor Specials. Wel zijn sommige Specials gratis te bezoeken met je Dakpas. Dit wordt dan vermeld bij de pagina van de Special op deze site.

Alle tarieven zijn inclusief transactiekosten voor het online kopen van je kaartje. Er zijn geen onverwachte kosten bij het afrekenen van je winkelmandje.

Waar en wanneer kan ik een Dakpas kopen?

De Dakpassen kun je vanaf 1 mei kopen op onze website. We verkopen online 3250 Dakpassen voor beide weekenddagen (zaterdag 1 juni of zondag 2 juni). Tijdens het festival kun je je Dakpas ook kopen bij een van onze kaartverkooppunten. We bewaren, speciaal voor de late beslissers, nog 500 last-minute Dakpassen per dag. Deze zijn alleen aan de kassa van ons festival verkrijgbaar, en alleen op de betreffende dag.

Koop hier je Dakpas

Mag iedereen op alle daken?

Op sommige daken gelden restricties: deze mag je pas vanaf een bepaalde leeftijd bezoeken of je mag bepaalde dingen niet meenemen naar boven.

Op de website kun je bij ieder Open Dak, iedere Tour en iedere Special zien of er bepaalde restricties gelden.

De leeftijdsrestricties gelden niet voor baby’s die in een draagzak meegenomen worden.

Waar en wanneer kan ik een Tour of Special boeken?

Vanaf 1 mei kun je het gehele programma vinden op onze website en ook online je tickets boeken.

Daarnaast kun je tijdens en vlak voor het festival bij onze kaartverkooppunten terecht. We bewaren géén last-minute tickets voor Tours en Specials, het kan zijn dat sommige al voorafgaand aan het festival zijn uitverkocht.

Je hoeft geen Dakpas te kopen om een kaartje te kopen voor Specials en Tours.

De Dakpas zit niet inbegrepen bij een kaartje voor een Special of Tour.

Waar moet ik mijn (e-)ticket laten zien?

Laat je ticket scannen bij een van onze kaartverkooppunten, bij het verzamelpunt van je Tour (staat aangegeven op je ticket) of op de locatie van de Special die je gaat bezoeken.

Een e-ticket voor een Dakpas (toegangsbewijs voor de Open Daken) wordt altijd bij een kaartverkooppunt omgeruild voor een fysieke Dakpas. Deze heb je nodig om de Open Daken te bezoeken. Een geprint e-ticket is dus niet voldoende om op pad te gaan, je moet deze eerst laten scannen en inwisselen.

Bekijk hier de adressen en openingstijden van de kaartverkooppunten.

Kunnen online gekochte tickets vanaf mijn telefoon gescand worden?

Dat kan, je hoeft het ticket niet uit te printen. Zet wel je brightness/helderheid hoog.

Zijn er kortingstarieven voor kinderen, senioren, studenten etc.?

Kinderen jonger dan 5 jaar hebben geen Dakpas nodig en kunnen gratis met een volwassen begeleider mee de Open Daken op. Dit geldt niet voor Tours en Specials.

Bij Tours en Specials gelden geen vaste kortingstarieven. Soms zijn er speciale acties voor pashouders en abonnees van partners. Deze staan dan vermeld in de ticketshop.

Kan ik mijn e-ticket retourneren?

In principe kunnen tickets niet geretourneerd worden. Ruilen is soms wel mogelijk. Neem bij vragen contact met ons op.

Wij verlenen geen restitutie op basis van weersomstandigheden, behalve als door een gevaarlijke weersituatie een evenement moet worden afgelast. 

Hoeveel tijd moet ik tussen activiteiten plannen?

Bij de meeste activiteiten op de site staat de duur vermeld. Dit is altijd bij benadering. Houd er ook rekening mee dat het aardig wat tijd kan kosten om van dak naar dak te komen.

Wil je twee activiteiten boeken die vlak na elkaar plaatsvinden, neem dan contact op en vraag om advies. Anders is dit op eigen risico.

Gaan de Rotterdamse Dakendagen door bij slecht weer?

Een beetje regen houdt ons niet tegen. Als het echt tekeer gaat kan het gebeuren dat we sommige Open Daken (tijdelijk) moeten sluiten of Specials en Tours moeten afgelasten. We houden dan bezoekers op de hoogte via social media. Je kunt bij twijfel ook contact met ons opnemen.

De Rotterdamse Dakendagen verlenen geen restitutie op basis van weersomstandigheden, behalve als een evenement door noodweer moet worden afgelast.

Zijn de daken toegankelijk voor mindervalide personen?

Een nadeel van daken is dat ze (nog) vaak moeilijk begaanbaar zijn voor personen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Veel daken zijn alleen bereikbaar met de trap. We raden dan ook af om een Dakpas te kopen als je slecht ter been bent. Wel zijn er meerdere rolstoeltoegankelijke Specials te bezoeken.

Als een Special rolstoeltoegankelijk is, dan staat dit in de omschrijving vermeld.

 

Mag mijn hond mee op het dak?

Honden en andere huisdieren zijn helaas niet welkom op de daken. Ben je van plan met een geleidehond ons festival te bezoeken? Neem dan contact met ons op voor advies. E-mail naar vragen@rotterdamsedakendagen.nl