Praktische informatie

Festival Rotterdamse Dakendagen bezoeken

Plan jouw bezoek door tickets te kopen voor het programma-onderdeel van jouw keuze. Op de programma-pagina kun je het overzicht vinden. Hier vind je ook gratis programma, waarvoor je geen tickets hoeft te kopen. Je hoeft je hier ook niet voor aan te melden.

Hoe werkt het festival?

Tijdens de Rotterdamse Dakendagen kun je het dak op! Ruim 35 daken (inclusief de Rotterdam Rooftop Walk) in Rotterdam zijn tijdens het festivalweekend te bezoeken. Voor de verschillende programma-onderdelen koop je apart tickets. Op je ticket staat de (start)locatie vermeld en het tijdstip waarop je wordt verwacht. Voor gratis programma hoef je geen tickets te kopen en je ook niet aan te melden.

Het programma is ingedeeld in Dakenroutes, Tours en Specials.

De Dakenroutes zijn wandelingen of fietstochten door de stad, langs drie daken die wij voor jou hebben geselecteerd. Eenmaal op het dak ontdek je, naast het uitzicht, verrassend festivalprogramma en interventies.
Bij een Tour wordt je op de daken rondgeleid door een gids, die je alles vertelt over het gebouw, het dak en de omgeving.
Specials zijn bijzondere evenementen op daken zoals theater of concerten. Maar ook hele andere dingen. Eigenlijk alles wat geen Route of Tour is.
De International Rooftop Knowledge Day is een Engelstalige kennisdag over het dak als ruimtelijke opgave.

Luchtpark Hofbogen is ons festivalhart, waar je gedurende het weekend gratis terechtkunt voor festivalsfeer, eten, drinken en een mooi uitzicht.

We zien je graag op het dak!

Veelgestelde Vragen

WEER

Wat gebeurt er met jullie activiteiten bij slecht weer?

In principe gaan onze activiteiten (routes, tours en specials) door als het regent. Alleen als er op het dak een gevaarlijke weersituatie ontstaat, moeten we activiteiten afzeggen. Om dit te monitoren gebruiken we geen weerapps, maar hebben we professionele hulp ingeschakeld. Zodra we daken moeten afsluiten krijgen ticketkopers bericht per mail.

Als het regent, krijg ik dan geld retour?

Zolang onze activiteiten doorgaan, geven wij geen geld retour. Alleen als we vanwege een veiligheidsriscio de daken moeten sluiten, krijgen ticketkopers geld terug. Hier krijg je als ticketkoper vanzelf bericht van.

Algemeen

Wanneer zijn de Rotterdamse Dakendagen 2022?

Van vrijdag 3 t/m zondag 5 juni

Hoeveel kost een bezoek aan Rotterdamse Dakendagen?

Dat ligt aan het programma-onderdeel. Sommige programma-onderdelen zijn gratis, voor andere moet je een ticket kopen. Op de pagina van de verschillende programma-onderdelen staat de prijs altijd vermeld en kun je ook tickets kopen.

Bij de Dakenroutes hanteren we een gereduceerd tarief voor kinderen tot 16 jaar. Voor Tours en Specials geldt er geen gereduceerd tarief voor kinderen.

Kan ik mijn ticket annuleren of ruilen?

Je kunt gekochte tickets bij ons niet annuleren of ruilen. Wel kun je deze veilig aanbieden via TicketSwap.

Zijn er dit jaar ook weer Open Daken en een Dakpas?

De Open Daken en de Dakpas zijn dit jaar vervangen door Dakenroutes. Wij hebben meerdere routes langs drie daken samengesteld, die je in een bepaalde volgorde bezoekt. Eenmaal op de daken ontdek je, naast het uitzicht, ook festivalprogramma.

Wat is het verschil tussen een Tour en een Dakenroute?

Tijdens een tour vertelt een gids jou alles over het dak en de omgeving van de locaties in jouw tour. Een Dakenroute is een ontdekkingstocht op eigen houtje, waarbij je op de locaties zelf programma tegenkomt, maar geen rondleiding krijgt op het dak (en dus wat meer je eigen gang kunt gaan). 

Wat is een Special?

Een Special is een bijzonder evenement op een dak, zoals een theatervoorstelling of een concert. Eigenlijk alles wat geen Tour of Route is.

Kan ik ook zonder een kaartje voor een Tour, Special of Route het dak op?

Dat kan! Je kunt tijdens het hele weekend een bezoek brengen aan ons festivalhart Luchtpark Hofbogen. Op vrijdagavond 3 juni vanaf 20:00 uur, zaterdag vanaf 10:00 uur en zondag vanaf 10:00 uur kun je hier terecht voor festivalsfeer, eten, drinken en mooi uitzicht. 

Hoe lang duurt een Tour of een Wandeling?

Dit staat op de pagina van het betreffende programma-onderdeel vermeld, maar meestal tussen 1,5 en 2 uur.

Kan ik ergens een plattegrond vinden met alle locaties?

Deze plattegrond wordt zo snel mogelijk op deze website gepubliceerd.

Waar kan ik het tijdschema met alle tours, specials en wandelingen vinden?

We hebben (nog) geen blokkenschema, maar op de programma-pagina zie je alle tijden vermeld.

Tickets

Kan ik mijn ticket annuleren of ruilen?

Je kunt gekochte tickets bij ons niet annuleren of ruilen. Wel kun je deze veilig aanbieden via TicketSwap.

Wat kosten tickets voor de Rotterdamse Dakendagen?

Dat ligt aan het programma-onderdeel. Sommige programma-onderdelen zijn gratis, voor andere moet je een ticket kopen. Op de pagina van de verschillende programma-onderdelen staat de prijs altijd vermeld en kun je ook tickets kopen als dat nodig is.

Gelden er kindertarieven voor de Rotterdamse Dakendagen?

Voor de Dakenroutes hanteren we een speciaal kindertarief van €4 voor kinderen tot 16 jaar. Neem ze dus gezellig mee het dak op!
Voor de Tours en Specials hanteren we geen kindertarieven.

Kan ik mijn baby (gratis) meenemen naar de Rotterdamse Dakendagen?

Mits er geen leeftijdsrestrictie geldt voor een Tour of een Dakenroute (dit wordt bij iedere activiteit op de website duidelijk bovenaan de pagina aangegeven), mogen baby’s tot 1 jaar oud gratis mee.

Let op: Buggy’s en kinderwagens mogen niet mee het dak op, neem je baby daarom bij voorkeur mee in een draagzak.

Bij onze betaalde Specials kunnen baby’s niet gratis mee.

Ik heb tickets voor een Tour, Special of Route gekocht, maar ik heb een ticket over. Wat nu?

Helaas kunnen we je ticket niet terugnemen. We adviseren je om nog iemand mee te vragen of je ticket weg te geven aan iemand die er blij van wordt. Of bied je ticket veilig aan via TicketSwap.

Hoe lang is mijn kaartje geldig?

Je ticket is geldig tot en met de start van het programma-onderdeel. Ben je te laat, check dan op locatie of via de chat op deze site of er nog plek is. Bij sommige programma-onderdelen luistert dit nauwer dan bij andere.

Waar moet ik mijn tickets/toegangsbewijs laten zien?

Je ticket laat je altijd zien op de startlocatie die op je ticket vermeld staat.

Zijn er ook tickets te koop aan de deur?

We verkopen alleen tickets aan de deur tijdens de livemuziek in het festivalhart, vanaf de aanvang van het programma. Als je voor die tijd al op het dak bent, mag je blijven voor de muziek zonder te betalen. 

Heb ik met een kaartje voor een Tour, Special of Route toegang tot het festivalhart Luchtpark Hofbogen?

Ja! Zelfs zonder ticket. Je kunt tijdens het hele weekend een bezoek brengen aan ons festivalhart Luchtpark Hofbogen. Op vrijdagavond 3 juni vanaf 20:00 uur, zaterdag vanaf 10:00 uur en zondag vanaf 10:00 uur kun je hier terecht voor festivalsfeer, eten, drinken en mooi uitzicht. 

Kan ik een ticket via Ticketswap/Facebook/Marktplaats veilig overnemen?

Wij adviseren je om hiervoor Ticketswap te gebruiken.

Rotterdam Rooftop Walk

Organiseren jullie ook de Rotterdam Rooftop Walk?

Ja, die organiseren wij ook! Bekijk rooftopwalk.nl voor alle informatie

Kan ik op deze website ook kaartjes kopen voor de Rotterdam Rooftop Walk?

Nee dat kan alleen op rooftopwalk.nl. Je kunt bij het kopen van de tickets wel inloggen met dezelfde gegevens als op deze site.

Overig

Hoe kom ik op het festival?

De locatie van je programma-onderdeel staat vermeld op je ticket. We raden je aan om met openbaar vervoer of fiets naar het festival te komen. Voor sommige Tours en Dakenroutes heb je eigen vervoer nodig (fiets). Dit staat altijd bij het programma-onderdeel vermeld.

Is een bezoek rolstoelvriendelijk?

Helaas niet vanwege de trappen en ontoegankelijke doorgangen bij de daken. Bij ons project Rotterdam Rooftop Walk organiseren we wel speciale tijdslots voor personen in een rolstoel. Bekijk rooftopwalk.nl voor meer informatie.

Kan ik mijn kinderen meenemen naar de Rotterdamse Dakendagen?

Dat kan zeker! Je moet alleen wel zelf inschatten of ze het eng zullen vinden om op een (hoog) dak te staan. Bij sommige tours en dakenroutes gelden er leeftijdsrestricties. De restricties worden bovenaan de pagina van het event duidelijk aangegeven. Let daar dus goed op voordat je tickets met kinderen boekt.

Mag ik foto’s maken op het festival?

Dat mag! Let wel altijd op je omgeving en houd rekening met anderen. Je mag zonder expliciete toestemming geen statieven of andere grote objecten het dak mee op nemen. 

Zoeken jullie nog vrijwilligers?

Ja! We zoeken nog vrijwilligers voor de Rotterdam Rooftop Walk. Je kunt je aanmelden via deze link.

Zijn er regels waar ik aan moet voldoen om het dak te mogen bezoeken?

Bij sommige daken moet je rekening houden met restricties. Zo mag je bijvoorbeeld geen hoge hakken aan, of wordt het bezoek afgeraden als je allergisch bent voor bijen. Deze restricties worden altijd vermeld op de pagina van het programma-onderdeel.