Praktische Informatie

Rotterdamse Dakendagen 2017

Click here to read this page in English.

Wanneer: 

9, 10 & 11 juni 2017
Let op: deze editie van de Rotterdamse Dakendagen is uitverkocht. We verkopen geen kaarten meer, ook niet op locatie.

Hoe laat:

Open Daken te bezichtigen met Dakpas:

Zaterdag 10 juni & zondag 11 juni van 11:00 tot 18:00 uur.
De Open Daken zijn op vrijdag 9 juni nog niet geopend. Wel zijn er Specials en kun je ’s avonds terecht op het Centrale Dak Parking Westblaak.

Openingstijden Centrale Dak Parking Westblaak:

Vrijdag 9 juni: 17:00 – 01:00 uur
Zaterdag 10 juni: 10:00 uur – 01:00 uur
Zondag 11 juni: 10:00 – 18:00 uur

Veelgestelde Vragen

Met een Dakpas krijg je zaterdag 10 en zondag 11 juni 2017 onbeperkt toegang tot alle opengestelde daken. Op vrijdagavond 9 juni kun je met de Dakpas al terecht op ons Centrale Dak (Parking Westblaak) voor de vrijdagmiddagborrel en het gratis avondprogramma.

Daarnaast ontvang je bij de Dakpas een routekaart (op te halen bij onze kaartverkooppunten), waarmee je alle informatie over de daken op zak hebt. Op verschillende daken zijn (gratis) activiteiten of attracties. Deze informatie kun je ook online vinden, op de plattegrond.

Waarom is een Dakpas verplicht?
De Dakpas is, naast jouw toegangsbewijs tot alle Open Daken, een abonnement op de Rotterdamse Dakendagen. Je koopt deze één keer en vervolgens kun je Tours en/of Specials boeken tegen een gereduceerd tarief. Ter vergelijking: vorig jaar kostte een Special gemiddeld 15 euro zonder de Dakpas. Dit jaar kost deze 10 euro. Eigenlijk krijg je de Dakpas er dit jaar dus bij voor hetzelfde geld.

Waarom kan ik de Dakpas niet meer online boeken?
De Dakpassen voor de editie van 2017 zijn uitverkocht.

Waar moet ik mijn (e-)ticket laten zien?
Laat je ticket scannen bij een van onze vier kaartverkooppunten, bij het verzamelpunt van de Tours (Parking Westblaak) of op de locatie van de Special die je gaat bezoeken (vanaf 15 minuten voor aanvang). Je gescande ticket wordt omgeruild voor een fysieke Dakpas + routekaart. 

Waar kan ik mijn online gekochte Dakpas afhalen?
Je kunt de Dakpas ophalen:
1. Bij al onze kaartverkooppunten
2. Op de locatie van de tour / special die je hebt geboekt (m.u.v. Camping Dakpark, Funk up the Bells, Rooftop Movies, Rooftop Table Dinners, Van groen word je beter, Yoga)

Zijn er kortingstarieven?
Tijdens het festival kun je met de Rotterdampas een Dakpas aanschaffen met 50% korting. Deze korting geldt niet in de voorverkoop. Kinderen jonger dan 5 jaar hebben geen Dakpas nodig en kunnen gratis mee de Open Daken op.

Bij Tours en Specials gelden geen vaste kortingstarieven. Soms zijn er speciale acties voor pashouders en abonnees van partners, deze staan dan vermeld in de ticketshop.

Kan ik mijn e-ticket retourneren?
In principe kunnen tickets niet geretourneerd worden. Ruilen is soms wel mogelijk. Neem bij vragen contact met ons op.

Wij verlenen geen restitutie op basis van weersomstandigheden.

Gaan de Dakendagen door bij slecht weer?
Een beetje regen houdt ons niet tegen. Als het echt tekeer gaat kan het gebeuren dat we sommige Open Daken (tijdelijk) moeten sluiten. We houden dan bezoekers op de hoogte via social media.

Zijn de daken toegankelijk voor mindervalide personen?
Helaas zijn de daken over het algemeen niet goed toegankelijk voor mindervalide personen. Er is een uitzondering: het Parkeerdek WTC (dak van voormalig V&D). De Specials die hier plaatsvinden zijn ook toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Heb je een specifieke vraag over de toegankelijkheid? Neem dan contact met ons op.