Uit-je-dak-muziekprijs

Dit zijn de winnaars!

De jury is er uit! Dit zijn de winnaars van de Uit-je-dak-muziekprijs:

Naast de geldprijzen hebben Baroeg, BIRD, Eendracht Festival, Festival Downtown, Metropolis en de Rotterdamse Dakendagen aan verschillende bands een speelplek toegezegd (als het weer mogelijk is):

Alle inzendingen kun je nog steeds hieronder bekijken. We hebben ook deze Youtube-playlist gemaakt waar je eenvoudig alle video’s (achter elkaar) bekijkt.

De prijs werd georganiseerd door de Rotterdamse Dakendagen en De Nieuwe Lichting (Immanuel Spoor & Guido van Dieren).

Speel je in de kijker bij programmeurs en win optredens en geldprijzen

Als onderdeel van ons Dakendingen programma, organiseerden wij dit jaar de grote Uit-je-dak-muziekprijs! Met de prijs maakten muzikanten die de tofste dakconcert-video instuurden kans op speelplekken in Rotterdam, een geldprijs en, misschien wel het belangrijkste, konden ze zich in de kijker spelen bij muziekprofessionals. Wij daagden samen met Rotterdamse podia muzikanten uit om een concert te geven vanaf het dak, in de mooiste context die er is: de stad.

Alle video’s werden bekeken door alle programmeurs van de deelnemende podia en kozen de winnaars van:

  • €1000 voor de beste video.
  • €250 voor de meest originele video.
  • €250 voor de video met de meeste hits.
  • Een optreden in Baroeg, BIRD, Grounds of in de nieuwe Zaal Z van Theater Zuidplein.
  • Een optreden op Eendracht Festival, Festival Downtown, Metropolis, Motel Mozaique of de Rotterdamse Dakendagen.

Muzikanten konden tot 15 juni 2020 hun video insturen en de winnaars werden op 1 juli bekend gemaakt. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Prijsuitreiking

Op vrijdag 10 juli reikte wethouder Said Kasmi van Cultuur de prijzen live uit aan de drie winnaars vanaf het dak van het Thornico gebouw. Aansluitend speelden de drie artiesten een set van een aantal eigen nummers live vanaf dit dak. Bekijk de registratie van deze avond hieronder terug:

Met dank aan

De prijs werd georganiseerd door de Rotterdamse Dakendagen en De Nieuwe Lichting (Immanuel Spoor & Guido van Dieren) in samenwerking met Albeda, Annabel, Baroeg, BIRD, Blijdorp Festival, Codarts, De Doelen, Eendracht Festival, Festival Downtown, Grounds, Islemunda, LantarenVenster, Metropolis, Motel Mozaique, Operator, Rotown, Theater Zuidplein, Triphouse en Yardbird. 

De uit-je-dak-muziekprijs wordt mede mogelijk gemaakt door:
Popunie, Rotterdam Festivals, Fonds 21, VSBFonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds Podiumkunsten, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Elise Mathilde Fonds, Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot.