Groot Handelsgebouw

 9 verdiepingen
 Max. 280 personen
Drukte 
Icoon van de Wederopbouw wordt wederom een Groot Kinderdak, waar je naar hartenlust kunt spelen. Of maak een wandeling over de meer dan 200 meter dak die je kunt bezoeken.

Adres: Stationsplein 45

Een walhalla voor kids bovenop een rijksmonument!

Direct naast Centraal Station staat een van de grootste iconen van de Rotterdamse Wederopbouw: het Groot Handelsgebouw. Nadat tijdens het bombardement zo’n 338.000m2 bedrijfsruimte verloren ging, zaten veel ondernemers zonder huisvesting. Al tijdens de oorlog maakte Frits Pot de eerste schetsen voor een bedrijfsverzamelgebouw, dat uiteindelijk door architect Huig (Hugh) Maaskant werd ontworpen. Zes jaar nadat de eerste paal de grond inging, werd het gebouw in 1953 feestelijk geopend door Koningin Juliana. De grandeur van dit gebouw staat symbool voor een visie op de toekomst van Rotterdam: welvarend en bruisend.

Het dakterras van het Groot Handelsgebouw is normaal gesproken exclusief voor onze huurders. Maar speciaal voor de Rotterdamse Dakendagen wordt een deel van de dakterrassen omgetoverd tot een groot speelparadijs, voor jong en oud. Knutsel bij Archikidz je een eigen architectenbril in elkaar. Daarna kun je met de Speelfabriek een zelfontworpen krabbelrobot maken. Ook megagrote spellen zoals Jenga en 4-op-een-rij staan voor je klaar. Genoeg gespeeld? Plof dan neer in een zitzak en geniet met een limonade in de hand van het uitzicht over de stad en de haven.

Natuurlijk zijn niet alleen bezoekers met kinderen welkom, iedereen kan een mooie wandeling maken over de ruim 200 meter dak die voor de bezoekers van de Rotterdamse Dakendagen opengesteld is.