Word vrijwilliger

Wil jij het dak op? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Sinds 2015 wil stichting Rotterdamse Dakendagen het gebruik van daken stimuleren. Wij tonen aan daken kunnen bijdragen aan een aantrekkelijke en toekomstbestendige stad. Dit jaar kunnen bezoekers meer dan 60 daken bezoeken tijdens de Rotterdamse Dakendagen en heel juni met Bovenop Zuid een route van 1 kilometer lopen over Winkelcentrum Zuidplein. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Zonder de inzet van enthousiaste vrijwilligers kunnen wij alleen maar dromen van een succesvolle Rotterdamse Dakendagen en Bovenop Zuid. Daarom zijn we op zoek naar jou, je beste vriend(in) en leukste familielid om ons vrijwilligersteam te versterken!

Over de werkzaamheden

Het gaat voornamelijk om publieksbegeleiding: onze bezoekers welkom heten, kaartjes controleren en toezicht houden op het dak.

Rotterdamse Dakendagen – 1, 2, 3 en 4 juni
We ontvangen bezoekers op 60 daken door de hele stad, waar ze niet alleen genieten van het uitzicht maar ook van verrassende activiteiten. Het festivalprogramma gaat over de creatieve manieren waarop we de ruimte op daken kunnen inzetten voor een meer sociale, levendige en duurzame stad.

Bovenop Zuid – 1 t/m 30 juni
Bovenop het dak van winkelcentrum Zuidplein maken we een knalgeel wandelpad van bijna 850 meter. Wanden, objecten en het dak zelf zijn beschilderd door kunstenaars die verhalen uit de wijk uitbeelden. Lees hier meer.

Over de tegenprestatie

Dit krijg je van ons:

Tijdens je werkzaamheden zorgen wij voor de maaltijden, snacks en drankjes. Moet je van ver komen? Dan krijg je een reiskostenvergoeding. Als souvenirtje krijg je exclusieve merch en andere cadeautjes. En je vrienden en familie kun je blij maken met vrijkaartjes. Maar, het allerbelangrijkste, je wordt onderdeel van een gezellig team met goede en vriendelijke begeleiding.

Waarom aanmelden

Draag jij Rotterdam een warm hart toe en help je graag mee om de stad van een andere (hoge) kant te laten zien? Meld je dan via de knop de pagina aan als vrijwilliger.

We zoeken enthousiaste publieksbegeleiders die allerlei gastvrije taken op zich willen nemen. Wij zorgen voor veel gezelligheid, spectaculaire uitzichten, exclusieve merchandise en meer. Met jouw hulp voelt iedereen zich straks welkom op het Rotterdamse dak!

Bij vragen over je aanmelding kun je mailen naar vrijwilligers@rotterdamsedakendagen.nl